Architectuurtrends 2020: Slimme Huizen, Open Ruimtes, en Duurzaam Design
Saved Read later
Deel dit bericht

Wonen anno 2020

De architectuur trends voor 2020 en 2021 hebben een ding gemeen: de wil om duurzaam te ontwikkelen en duurzame architectuur. De maatschappij veranderd richting milieu bewust en architectonische trends. Het gebruik van gerecycled materiaal, gebouwen die zelfvoorzienend zijn. Alles wat maar uiting kan geven aan: “respect voor de planeet” komt veelvuldig voorbij, echter er zijn meer trends gaande en deze zullen we hieronder belichten.

Trend 1: Geautomatiseerde slimme huizen

Het is de nieuwe trend voor 2020 voor zowel nieuwe als reeds bestaande woningen, automatisering. Geautomatiseerde systemen zijn steeds meer in trek om de temperatuur, het licht of de beveiliging te reguleren.

Een slim huis geeft veel mogelijkheden om het comfort te vergroten en tegelijkertijd de lasten te verlagen. Domotic architectuur is een reflectie van sociaal bewustzijn voor de zorg van het milieu en de noodzaak bewust te consumeren.

Bekijk ook:
De beste robotstofzuigers; een top 5!

Trend 2: Open multipurpose ruimtes

Het creëren van open ruimtes waarin verschillende onderdelen van het huis tot een gegoten worden, het is een van de trends van 2020. Geniet van de meters die je wint door het verwijderen van zo veel mogelijk muren. Een ruimte voor de hele familie, met woonkamer, keuken, studeerkamer als een. De integratie van de keuken in de woonkamer is misschien wel het bekendste, er zijn meer mogelijkheden. Betrek ook het terras of misschien zelfs de slaapkamer bij de ruimte. Opvouwbare meubels, meubels in combinatie met kasten (denk bedstee) ze kunnen allemaal deel uit maken van het grote doel: meer ruimte.

Trend 4: De keuken als hoofdonderdeel

De keuken is traditioneel de ruimte waar je het meest in “woont”. We koken er, eten er en zitten er aan tafel met vrienden en kennissen. De kinderen spelen er graag en ook daarom krijgt de keuken een belangrijke plek in de woning trend van 2020. De keuken groeit, maakt deel uit van de eetkamer, woonkamer en als het mogelijk is met een kookeiland welke tevens dienst doet als waterpunt en bar.

Trend 5: De badkamer als loungeplek

De badkamer is niet alleen meer een plek van persoonlijke verzorging. Het is de plek waar je even bijkomt van de drukke werkdag. Een plek om tot rust te komen, te reflecteren en tot jezelf te komen. De badkamer anno 2020 is meer dan een badkamer het is een indoor spa. De kleur is hemels, wit, eventueel met groot bad, saunagedeelte allemaal om extra te kunnen genieten. De badkamer heeft planten, voelt goed aan, het is een oase van rust geworden. De douche is ook ruim, een regendouche waar je samen met gemak onder kunt staan. De badkamer is anno 2020 gewoon je favoriete plek in huis!

Trend 6: Tegeltjes

Accenten aanbrengen met tegeltjes, op de muur of op de vloer het is helemaal goed in 2020. Of je nu voor strak zwart met wit gaat of uitpakt met je eigen mozaïek het kan en mag allemaal. Een rand van tegeltjes op een beton ciré look muur, in combinatie met hout het is anno 2020 helemaal goed zolang het materiaal maar zo natuurvriendelijk mogelijk is.

Trend 7: Riskante combinaties

Met zo veel stijlen en kleuren is het soms lastig kiezen, daar komt nu verandering in. Je kunt namelijk naar hartenlust combineren met verschillende stijlen, materialen zolang het uiteindelijke geheel maar de ogen streelt. Kijk bijvoorbeeld naar de combinatievloer van hout en steen. Gebruik geel in meerdere tinten, rood van zacht rood tot knalrood. Explosieve combinaties in kleur en vorm, oud en super modern.

Trend 8: Het witte huis

Hoewel wit goed te combineren is met vrijwel alle kleuren, in 2020 is het vooral een gouden combinatie met wit. Het reflecteert licht goed, donkere ruimtes worden lichter en zeker in combinatie met witte tegels krijg je snel een sereen effect. Wit in combinatie met wit legt hier de nadruk op. Witte muren, een wit plafond, een witte vloer en zeker ook witte meubels. Een accent leggen met een kussen in een bepaalde kleur is mogelijk of subtiel een vaas met kleur maar voor de trend wit, dient verreweg het meeste in huis enkel wit te zijn.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.