Is onzichtbare kunst de nieuwe trend?
Saved Read later
Deel dit bericht

Is onzichtbare kunst de nieuwe trend?

Hou jij wel van beeldhouwwerk, nieuwe stijl, heb je een flinke ruimte beschikbaar in je woning en heb jij je vakantiegeld nog niet uitgegeven? Op 4 juni kan je een bod uitbrengen in New York op het meesterwerk Aphrodite piange en dat houdt in dat Aphrodite huilt. Het werk is van de Italiaanse kunstenaar Salvatore Garau.

Hoe ziet Aphrodite piange eruit?

Het mooie met dit stuk moderne kunst is dat je er veel inbeeldingsvermogen voor moet hebben. Mocht jij het hoogste bod doen dan zal er in jouw woning een cirkel worden getekend met krijt met een doorsnee van 1,5 meter. Ook krijg jij een echtheidscertificaat van de kunstenaar en daarna kan je gaan genieten. Het kunstwerk is onzichtbaar, maar daar laat een echte kenner zich niet door kisten. Het zal vast een echte bezienswaardigheid worden.

Bekijk ook:
Zo ziet de mooiste vrouw eruit: 94,35% perfectie

Krijg je nu echt niks als je dit kunstwerk koopt?

Het zal duidelijk zijn dat Salvatore Garau, afgestudeerd aan de kunstacademie in Florence je geen lucht verkoopt. Hij verklaart dat hij niet niets verkoopt maar een ruimte vol met leegte en dat is iets. Het is een ruimte vol energie en energie is iets. De bekende natuurkundige Werner Heisenberg heeft ontdekt dat in iedere ruimte er deeltjes zijn die van positie veranderen en waarvan er soms exemplaren in ons terechtkomen. Dat is ook de reden dat je in je woning een ruimte vrij moet houden voor de onzichtbare kunst van Garau. Het is de energie waaraan hij heeft gewerkt en wellicht komen er ook deeltjes daarvan in jou terecht.

Onzichtbare kunst

Wat moet zo’n onzichtbaar kunstwerk kosten?

Als je overweegt een bod te doen, is het wel belangrijk om te weten wat je kan verwachten van de concurrentie. Gelukkig is onlangs Io Sono (ik ben) geveild door dezelfde kunstenaar. Het is qua grootte te vergelijken met Aphrodite, alleen is de krijtstreep in dit geval geen cirkel maar een vierkant van 1,50 meter bij 1,50 meter. De gelukkige koper is niet bekend, wel dat hij € 14.820 moest bieden om het kunstwerk mee naar huis te mogen nemen. Althans: de leegte met de energie van Garau erin. Want hoewel er mensen in de kunstwereld zijn die de bijdrage van Garau aan de kunst niet echt als waardevol zien, denkt hij daar zelf anders over. Zijn kunstwerken zitten in zijn geest en zijn daarmee uniek. Dat ze onzichtbaar zijn, noemt hij een kleine, nieuwe revolutie.

Bekijk ook:
Banksy plaatst coronakunstwerk in Britse metro

De kenners zullen de kunst kunnen ervaren

Hoewel de koper zich niet bekend heeft gemaakt, verwacht Salvatore dat deze de benodigde ruimte beschikbaar zal maken. Het is uiteraard een beetje de vraag waarom je 1,5 bij 1,5 meter moet vrijhouden voor niets. Maar volgens Garau is het belangrijk om die ruimte te gebruiken om je gedachten op te concentreren. Op die manier ontstaan sculpturen die iedere vorm kunnen aannemen door jouw gedachten. Het moet dus wel goed zitten met het inbeeldingsvermogen van de koper. Salvatore is een gevestigde naam in de kunstwereld en zijn werk was te zien (of in te beelden) op het Europees Parlement in Straatsburg en de Biënnale van Venetië in 2003.

Op zoek naar eigen kunst?

Misschien denk jij nu dat deze manier van kunst maken ook precies bij jou past. Helaas voor jou heeft Garau zijn onzichtbare kunst laten registeren. Het is derhalve zijn unieke vorm van kunst en het kopiëren daarvan is verboden. Het zal je waarschijnlijk veel moeite kosten om te bewijzen dat jouw onzichtbare kunst er anders uit ziet dan die van Salvatore. Wat moet je hier van denken als je interesse in kunst hebt? Salvatore maakt zonder meer unieke kunst. In hoeverre hij over 25 jaar nog bekend is, betwijfel ik ten zeerste. Hoe denk jij erover?

Bekijk ook:
De geheimen van het Louvre: alleen met Mona Lisa

Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.