Zo ziet de mooiste vrouw eruit: 94,35% perfectie 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo ziet de mooiste vrouw eruit: 94,35% perfectie

Is schoonheid subjectief? Ziet de mooiste vrouw (of man) er voor iedereen anders uit? De beroemde cosmetisch chirurg Julian de Silva denkt dat schoonheid ook wetenschappelijk kan worden gemeten.

Als jij nu naar buiten gaat en mensen bekijkt, wie vind jij dan het mooist en waarom? De Griekse filosofen hebben hier ook al over nagedacht en kwamen tot de conclusie dat alles om symmetrie draait. Dat geldt zowel voor het menselijk gezicht als vrijwel alles in de natuur. Dit verschijnsel wordt in de wetenschap de Golden Greek Ratio genoemd.

In hun beeldhouwwerk hielden de Grieken rekening met dit verschijnsel, de Romeinen namen dit over en na de renaissance werd het overal in de kunst toegepast in Europa. Volgens Julian de Silva is het op basis van deze ratio ook wetenschappelijk mogelijk het mooiste gezicht te bepalen.

Hoe werkt de Golden Greek Ratio?

Het draait allemaal om verhoudingen en het perfecte gezicht met een score van 100% zal voldoen aan de volgende kenmerken:

  • De verhouding tussen lengte en breedte moet 1,6 : 1 zijn.
  • De afstand tussen haargrens, bovenkant neus, onderkant neus en onderkant kin moet exact gelijk zijn.
  • De afstand tussen de ogen moet gelijk zijn aan de breedte van een oog.
  • De lengte van de oren en de neus (van bovenkant tot topje) moet dezelfde zijn.

Voor iedere meting die niet perfect is worden punten afgetrokken en zo ontstaat een percentage dat aangeeft hoe mooi een gezicht is.

Bekijk ook:
Wat zijn de zeven schoonheden?

Wie is de mooiste vrouw ter wereld?

Uiteraard kon dr. Julian de Silva niet alle mensen ter wereld vergelijken op basis van deze wetenschappelijke methode dus koos hij ervoor om de scores van bekende mensen te berekenen op basis van hun foto’s

Beide vrouwen staan op nummer 3 respectievelijk nummer 2: Amber Heard en Beyoncé met een score boven de 90%. Maar er is er één die nog perfecter is.

Ze is geboren in Los Angeles en momenteel 23 jaar. Haar moeder is een Nederlandse en haar vader een Palestijn. Ze heeft een dubbele nationaliteit waaronder de Nederlandse. Op jongere leeftijd was ze goed in de paardensport en heeft ze meerdere wedstrijden gewonnen. Ze heeft een oudere zuster die bijna net zo bekend is als zijzelf. Momenteel is ze een van de beroemdste modellen ter wereld. Haar naam heb je inmiddels vast geraden: Bella Hadid. Haar score was een nog onovertroffen 94,35%.

En hoe zit het met de mooiste man?

Ook voor mannen gelden deze ratio’s en op basis daarvan is ook de mooiste man ter wereld gevonden onder de beroemdheden uiteraard.

Zijn score ligt wat lager dan die van Bella, maar met 92% is hij natuurlijk niet te versmaden. Deze Britse acteur en muzikant is inmiddels 34. Zijn rol in een van de Harry Potter films maakte misschien geen grote indruk, maar zijn status als acteur ging met sprongen omhoog toen hij werd gekozen voor de rol van Batman: Robert Pattinson.

Wat vind jij van deze wetenschappelijk bepaalde mooiste mensen en hoe hoog scoor jijzelf eigenlijk? Hieronder kan je reageren.

Make up organizer Beauty Box

114,95
Bijgewerkt op 14 mei 2024 23:11

Bekijk ook:

Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.