Saved Read later
Deel dit bericht

Banksy plaatst coronakunstwerk in Britse metro

De mysterieuze kunstenaar Banksy plaatste onlangs een graffiti in een rijdende metro. Zijn kunstwerk heeft een duidelijke boodschap: draag een mondkapje. Of zoals hij het in zijn Instagrampost zegt: “if you don't mask – you don't get”.

In de video die Banksy op zijn Instragramfeed plaatste is te zien hoe zijn coronakunstwerk tot stand komt. In een Britste metrowagon worden meerdere afbeeldingen van ratten geplaatst. Een rat is duidelijk verkouden en moet flink niezen. Andere ratten worden met een mondkapje afgebeeld. Als laatste laat hij ook zijn eigen signatuur achter.

Lang hebben de Britse reizigers echter niet kunnen genieten van Banksy's nieuwste kunstwerk. Schoonmakers van de metro hebben het coronakunstwerk per ongeluk verwijderd.

De meningen over deze schoonmaakactie zijn op Twitter verdeeld. Sommige mensen vinden het zonde dat het kunstwerk is weggehaald. Andere mensen noemen de actie van Banksy juist vandalisme en stellen dat de schoonmakers gewoon hun werk deden.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Wie is Banksy?

Banksy is een pseudoniem van een Britste kunstenaar die anoniem wil blijven. Tot op het heden is er weinig over de identiteit van de kunstenaar bekend. Sommigen geloven dat Banksy een man is van middelbare leeftijd die in de Engelse stad Bristol woont. Een paar jaar geleden kwam Banksy ook in het nieuws terecht toen een van zijn kunstwerken zichzelf versnipperde, kort nadat het geveild was.

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.