tinder
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit waren de meest opvallende trends op Tinder in 2022

De liefde hing op Tinder weer flink in de lucht het afgelopen jaar. Vele gebruikers hebben waarschijnlijk eelt op hun vingers van het vele swipen. De dating-app registreert jaarlijks een aantal leuke weetjes, en nee, dat zijn niet jouw dates en gesprekken, maar wel bepaalde trends. Het bedrijf heeft 5 opvallende trends samengevat, en dat is gewoon leuk om te weten aan het einde van het jaar, niet dan?

1. Kiesrecht en activisme

Het afgelopen jaar stond ook in het teken van boerenprotesten, de oorlog in Oekraïne, milieuactivisten, en andere maatschappelijke onderwerpen die in sommige gevallen tot verhitte discussies leiden. Driekwart van de Tinder-gebruikers zocht een match die dezelfde interesse heeft in een bepaald maatschappelijk onderwerp. Want je wilt uiteraard wel op één lijn zitten tijdens het daten.

2. Spiritualiteit

Tinder registreerde opvallend veel nieuwe sterrenbeelden in profielen het afgelopen jaar. Astrologie is in rap tempo erg populair geworden op de dating-app, en opvallend is dat er veel gebruikers de gewoonte hadden om met hetzelfde sterrenbeeld te matchen. Zijn we dan toch op zoek naar wat meer spiritualiteit in deze roerige tijden? De sterren zullen het vast en zeker weten.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

3. Terug naar de jaren ‘90

Het nummer ‘Running up that hill’ van Kate Bush is door velen van de stoffige plank gehaald door de hitserie Stranger Things. Opvallend is echter dat er meer jaren ‘90 items en onderwerpen werden aangehaald door veel gebruikers van Tinder. De nineties zijn duidelijk bezig met een comeback, en gebruikers vinden elkaar terug in deze interesse.

dating

4. Creatief daten

Voordat corona wereldwijd om zich heen greep was de favoriete bezigheid van mensen die daten een bezoek aan een restaurant. Dit lijkt te zijn veranderd. We kiezen steeds vaker voor een creatieve date waarbij een hapje eten een secundaire prioriteit is. Een bezoek aan een museum, een workshop bonsai-boom kweken, of een andere creatieve date lijkt voor veel mensen prioriteit.

5. De situationship

De relatiestatus ‘situationship’ is nieuw, en heel ertg upcoming onder de wat jongere gebruikers van Tinder. Deze status wordt gebruikt door mensen die ‘de overgang van scharrel naar relatie’ een naam willen geven. Een ‘vrijblijvende relatie’ is een andere term voor deze situationship. Maar liefst 50% van de gebruikers in 2022 koppelde deze relatiestatus aan hun profiel. Een absolute trend op Tinder dus.

Bekijk ook:
De veelgemaakte fouten bij het kiezen van kerstlampjes en verlichting

tinder daten

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.