methodes-afvallen
Foto: The Nutty Professor
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Afvallen: dit zijn de drie populairste methodes

Als je een hoeveelheid kilo’s wil afvallen dan zal je daar moeite voor moeten doen. Een gebalanceerd dieet en voldoende beweging helpen je om die overtollige kilo’s kwijt te raken. Er zijn methodes die effectief zijn gebleken in de strijd tegen de kilo’s. Deze afvalmethodes worden mede door ervaren diëtisten aangeraden, dus als je serieus van plan bent om gezonder te gaan leven dan zijn de methodes die we in dit artikel behandelen op jouw forse lijf geschreven.

Effectief afvallen

Afvallen zit tussen je oren. Hoe graag wil je in de attractie van een pretpark kunnen passen? Hoe graag wil je een weegschaal kunnen gebruiken die niet in de agrarische sector wordt gebruikt? Hoe gemotiveerd ben je om vitaler, gezonder en zelfverzekerder door het leven te gaan? Alles draait om wilskracht. Als je zegt dat je af wil vallen, maar er niet alles aan wil doen, dan wil je het eigenlijk niet echt.

Ja, je zal offers moeten maken. Je zal hongergevoel ervaren, uitgeput op de bank liggen na het hardlopen, en je humeur wordt er ook niet beter op. Bedenk dat dat deze offers uiteindelijk zijn vruchten af gaat werpen. Je zal voldoening ervaren, je zal trots op jezelf zijn, meer conditie hebben en je zal die broek van vroeger weer passen. De onderstaande methodes zullen je zeker helpen. Verdiep jezelf in het onderwerp en maak er je levensstijl van. Je zal jezelf later bedanken.

methodes-afvallen

Koolhydraatarm dieet

De naam zegt het al: als je een koolhydraatarm dieet volgt dan beperk je de inname van koolhydraten drastisch. Als je minder dan de dagelijkse hoeveelheid koolhydraten binnenkrijgt dan zal je lichaam jouw royale vetreserves aanbreken om energie op te wekken. Het resultaat is de afbraak van vet, en dus val je af. Koolhydraten heb je in goede en slechte vormen, maar je kunt ze gewoon het beste zo veel mogelijk uit je systeem bannen. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Dit mag je wel en niet eten

Koolhydraten zitten namelijk in alle producten die jij hartstikke lekker vindt. Ja, dacht je dat het zo makkelijk was? Neem maar afscheid van je bammetje op je werk, zeg maar doei tegen de aardappels bij je avondeten, en zwaai maar dag met je dikke handje tegen die voorraad chips in de voorraadkast. Koolhydraten zitten namelijk in aardappels, brood, rijst, macaroni, snoep, koek etc. Als je een kha-arm dieet gaat volgen dan mag je dit dus tijdelijk niet, en moet je het voedingspatroon van een konijn volgen

Dit zijn de voor- en nadelen van een koolhydraatarm dieet

Voordat je begint met huilen zullen we eerst de voordelen van een koolhydraatarm dieet even op je lege bord gooien. Dit dieet is namelijk uiterst effectief in de strijd tegen die gehate extra kilo’s. Je bloedsuiker zal gunstigere waarden krijgen, evenals het vetgehalte in je bloed. Het nadeel van dit dieet is een continue hongergevoel, minder energie in de eerste weken, en je zal bepaalde B-vitamines aan moeten vullen door middel van supplementen of bepaalde soorten voeding.

Bekijk ook:
Patatje vs. Pilates: wat denkt Nederland echt over overgewicht?

methodes-afvallen

Ketogeen dieet

Een ketogeen dieet is een beetje de ultieme hardcore versie van een koolhydraatarm dieet. Mensen die dit dieet volgen hebben vaak al eerder een koolhydraatarm dieet gevolgd tijdens het afvallen. In dit geval is er sprake van 0% inname van koolhydraten, waardoor de hersenen een seintje krijgen dat je kapot gaat van de honger, iets wat niet geheel onterecht is. Bij een lege maag kunnen aminozuren geen goede bron voor de hersenen zijn, waarna de lever vetzuren gaat gebruiken om ketonlichamen te maken.

Dit zijn de voor- en nadelen van een ketogeen dieet

Als je kijkt naar mensen die te weinig te eten krijgen, dan zit daar geen enkele dikkert tussen. Hoe minder calorieën je binnenkrijgt hoe sneller je af zult vallen. Een ketogeen dieet komt er eigenlijk simpelweg op neer dat je in een vrijwillige hongerstaking gaat (als je die paar stukjes groente en fruit niet meerekent). Dieetgoeroes geven er allerlei namen aan om dit dieet aantrekkelijker te maken, maar eigenlijk is het een zeer heftige manier van afvallen. Het is wel een effectieve manier, dat is dan weer de andere kant van de medaille.

Bekijk ook:
Dit zijn de redenen waarom mensen last van overgewicht hebben

methodes-afvallen

Intermittent fasting

Intermittent fasting is een zeer effectieve manier van afvallen, en een stuk gezonder dan zijn ketogene broertje. Bij dit dieet eet je in bepaalde tijdsblokken. Bij de 16:8 methode eet je 16 uur aan een stuk niets, en daarna 8 uur wel. Je mag in die 8 uur alles eten, Met alles bedoelen we niet de complete inhoud van de koelkast bij de shoarmaboer, maar een gebalanceerd dieet dat voldoet aan de schijf van vijf.

Dit zijn de voor- en nadelen van Intermittent fasting

Als je een gebalanceerd dieet volgt in de uren dat je mag eten, dan zul je al snel resultaat zien tijdens het afvallen. Laat die cola en chips nog steeds voor wat het is, want anders schiet het niet op. Het is een effectieve manier van afvallen. Vrouwen die zwanger zijn kunnen het beter laten, want de baby heeft voldoende voeding nodig. Afvallen door middel van een streng dieet is sowieso stom als je zwanger bent, maar dat terzijde. Een ander nadeel is het hongergevoel in die 16 uur vasten. Tip: plan die 16 uur in als je slaapt. Succes met het volgen van de bovenstaande afvalmethodes!

Poll Wat is jouw aanpak om af te vallen?

Dieet volgen27.3%
Sporten36.4%
Minder eten27.3%
Geen plannen om af te vallen9.1%
📊 Bekijk resultaten
Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.