Hoe overleef je Valantijnsdag als single?
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe overleef je Valentijnsdag als single?

Valentijnsdag: die ene dag in het jaar waarbij singles geconfronteerd worden met het feit dat ze nog geen partner gevonden hebben. Die dag waarop de meeste vrijgezellen het liefst binnen blijven totdat de ‘plaag’ weer overgewaaid is. Die dag waarop je je als single alsmaar afvraagt hoe je resistent wordt tegen het leed dat Valentijnsdag heet.

Cijfers

Allereerst wat cijfers om de vrijgezellen onder ons een goed gevoel te geven. Je bent namelijk niet de enige die geen Valentijnsdag viert. Onderzoek van Motivaction toont aan dat ongeveer 60 procent van de Nederlanders niks doet met deze dag. Daarnaast vind 69 procent, een erg toepasselijk percentage, Valentijnsdag ‘commerciële onzin’. Je behoort dus tot de meerderheid als je niks met deze dag hebt. Kijk je nu nog steeds op tegen Valentijnsdag? Dan volgen hieronder tips om deze dag makkelijk door te komen.

Bekijk ook:
Singles Day: de nieuwe Valentijnsdag?

Stappen op Valentijnsdag

Valentijnsdag valt dit jaar op een vrijdag. Als single heb je dus geluk! Terwijl koppels de vrijdagavond gebruiken om gezellig met elkaar te zijn, kun jij dansen in de club. Doe er je voordeel mee! De kans is namelijk groot dat die ene jongen of meisje in de kroeg ook vrijgezel is.

Vier het feit dat je single bent en dat je kan doen en laten wat je wilt. Ga in de spotlight staan op de dansvloer, flirt erop los of kijk te diep in het glaasje! Hoe leuker de avond, hoe sneller Valentijnsdag voorbij is. Wellicht vind je die avond wel je toekomstige Valentijn.

Daten met vrienden

Niet iedereen houdt van stappen. Ook zonder uit te gaan kun je een erg leuke Valentijnsdag hebben als vrijgezel. Verzamel wat van je vrienden bij elkaar en wees elkaars gezelschap tijdens deze dag. Reserveer een loveseat in de bioscoop of ga romantisch dineren. Deze activiteiten hoeven niet alleen leuk te zijn met een lief maar kan ook prima met je vrienden. Jullie kunnen zelfs cadeaus aan elkaar geven om jullie vriendschap te vieren. Je hoeft niet per se bezet te zijn om Valentijnsdag te kunnen vieren. Met vrienden kom je al heel ver!

Verwen jezelf

Ben jij de enige single in je vriendengroep? Of hebben je vrienden geen tijd op Valentijnsdag? Dan kun je ook gewoon jezelf verwennen. Dat kun je zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. Zo kun je heel veel snacks inslaan en een filmmarathon houden of de spa bezoeken. Hou je daar niet van? Dan kun je ook een cadeau kopen voor jezelf. Veel winkels hebben korting op Valentijnsdag. Je hoeft geen relatie te hebben om daar van te profiteren!

Bekijk ook:
Valentijnsdag: zin of onzin dag?

Beken je liefde

Zie je iemand zitten maar weet je nog niet of het wederzijds is? Grijp deze kans! Laat het diegene weten. Niet is leuker dan er op Valentijnsdag achter komen dat je een geheime aanbidder hebt. Als het goed uitpakt heb je zonder twijfel een leuke Valentijnsdag. Pakt het iets minder goed uit dan is dat jammer maar dan kun je wel door met zoeken. Je hebt dit jaar dan nog 366 dagen, zelfs eén dag meer dan normaal, de tijd om op zoek te gaan naar een Valentijn. Hoe langer je hebt gewacht, hoe vervelender de afwijzing zal zijn en hoe minder lang je hebt tot volgende Valentijnsdag. Je hebt niets te verliezen dus sla je slag!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.