Originele activiteiten met vrienden: 5 tips 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Originele activiteiten met vrienden: 5 tips

Hang je altijd maar wat rond op het terras of op de bank met je vrienden? Hoewel dat natuurlijk hartstikke gezellig kan zijn, is het ook leuk om een keer wat anders te doen. Maar wat zijn nu toffe activiteiten om met je vrienden te delen? Dit zijn onze tips.

Proeverij

Originele activiteiten met vrienden: 5 tips 9

Het is altijd een goed idee om te eten of drinken met vrienden erbij. Daarom dineren we ook zo graag samen, of borrelen we met een vriendengroep. Geef daar eens een twist aan, door een proeverij te organiseren! Je kunt bijzondere hapjes bereiden om samen te proeven. Of vraag iedereen in je vriendengroep om dit te doen. Een wijnproeverij is uiteraard ook een optie, of proef verschillende biertjes. Maar eigenlijk kun je met ieder drankje zoiets bedenken – het kan uiteraard net zo goed alcoholvrij. Ook koffie bestellen om samen te proberen is een leuk plan. Er zijn genoeg speciale koffiesoorten te vinden, die misschien nog lang niet al je vrienden kennen. Zijn jij en je vrienden koffieliefhebbers? Plan hier dan zeker een gezellig moment voor. Met een koffiebonen proefpakket is het extra makkelijk om allerlei smaken te combineren. Welke koffiesoort valt het beste in de smaak?

Workshop

Originele activiteiten met vrienden: 5 tips 10

Het is hartstikke leuk om een workshop te volgen. En al helemaal als je dit samen met je vrienden doet! Ga hier daarom samen mee aan de slag. Kies het liefst vrienden uit die dezelfde interesses delen, dat maakt het selecteren van een workshop natuurlijk wel een stukje makkelijker. Ga creatief aan de slag, door samen te beeldhouwwerken, te schilderen of keramiek te maken. Maak lekker eten klaar met een workshop koken. Ook een muziekworkshop is een idee, of een acteerworkshop. Wat vind jij leuk en waar houden je vrienden van? Een workshop kan een enkele dag duren. Maar het is ook een optie om een langere workshop te volgen, over de loop van enkele weken of maanden.

Sporten

Lijkt het je leuk om actiever met je vrienden om te gaan dan alleen maar op de bank te hangen? Stel voor om samen te gaan sporten. Al is het maar een enkele keer, om te kijken of het bevalt. Bedenk of je een nieuwe sport wilt uitproberen, of juist bij een oude, vertrouwde sport blijft. Voor beide opties valt er natuurlijk iets te zeggen. Sommige sporten zijn gezelliger om met je vrienden te delen dan andere sporten. Denk aan een teamsport, of ga samen squashen of boulderen. Na afloop meteen naar huis? Dat kan, maar natuurlijk is het gezelliger om nog iets te drinken en nog wat bij te kletsen.

Originele activiteiten met vrienden: 5 tips 11

Lasergamen of paintballen

Originele activiteiten met vrienden: 5 tips 12

Nog een actief uitje: ga met je vrienden lasergamen of paintballen. Het is heerlijk om elkaar ‘af’ te maken! Ren rond over het parcours en kom erachter wie het snelst is of wie juist strategisch te werk gaat. Dat niet alleen, tijdens zo’n activiteit voel je je weer even helemaal kind. Over zo’n uitje kunnen jij en je vrienden vervolgens nog lang napraten: dat maakt het natuurlijk des te leuker.

Spellen

Originele activiteiten met vrienden: 5 tips 13

We sluiten weer af met een tip om binnen te doen, bij guur weer bijvoorbeeld. Kies interessante spellen uit om met je vrienden te doen. Het kunnen bordspellen zijn, of juist online games: het ligt immers maar net aan het interessegebied. Het is leuk om met een groepje vrienden een bepaald spel helemaal uit te zoeken en eigen te maken. Hoe beter de spelers in een spel zijn, hoe toffer een spel immers wordt. Neem hier dan ook zeker de tijd voor. Bepaalde bordspellen kunnen urenlang duren: daar is sowieso ruimte in de agenda voor nodig. Of speel zo’n spel meerdere avonden lang.

Blaas een vriendschap nieuw leven in met de bovenstaande activiteiten! Van sportief tot creatief, voor iedere groep vrienden is er iets te vinden. Wat spreekt jou aan?

93

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.