Deze moorden werden gepleegd op Valentijnsdag 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze moorden werden gepleegd op Valentijnsdag

De dag van de liefde, daar denken de meeste mensen aan als ze aan Valentijnsdag denken. Maar er zijn mensen die de term ‘iemands hart veroveren' iets te letterlijk namen op 14 februari. In sommige gevallen draaide het niet om het geven van cadeau’s en chocola, maar om het nemen van een leven. Hieronder lees je een aantal gruwelijke moordzaken die op de dag van de liefde werden gepleegd.

Oscar Pistorius

De ‘blade runner’ zoals zijn bijnaam luidde schoot op 14 februari 2013 zijn vriendin Reeva Steenkamp dood. De bekende Zuid-Afrikaanse paralympiër schoot naar eigen zeggen uit zelfverdediging door de deur van zijn slaapkamer omdat er een inbreker zou zijn. Na een bekentenis kreeg hij vijf jaar cel opgelegd, maar het OM ging in hoger beroep. Hij zit nu een straf van ruim 13 jaar uit voor moord met voorbedachte rade.

Dr. John Hamilton

Op Valentijnsdag 2001 kwam deze chirurg thuis om daar zijn vrouw dood aan te treffen. Ze was gewurgd met twee van zijn stropdassen. Na onderzoek ontdekte de politie bloedsporen en huid van de vrouw op zijn kleding en in zijn auto. Het motief? Ze wilde scheiden omdat ze hem verdacht van een buitenechtelijke affaire met een stripper. Hij werd uiteindelijk veroordeeld voor moord met voorbedachte rade.

Bekijk ook:
4 bizarre vakantiebestemmingen

Stacey Schoeck

Op 14 Februari 2010 huurde Stacey Schoeck een huurmoordenaar met de naam ‘Mr Results’ in om haar echtgenoot te laten vermoorden. Ze wilde hiermee zijn levensverzekering van $500.000 opstrijken. Ze sprak op valentijnsdag met haar man af in een park om cadeaus uit te wisselen. Daar stond de huurmoordenaar hem op te wachten en schoot hem van dichtbij meerdere keren door het hoofd. De politie kon genoeg bewijzen vinden om beiden te veroordelen voor moord.

Stephen Grant

Op Valentijnsdag 2007 belde Stephen Grant naar de politie om zijn vrouw als vermist op te geven. Toen de politie hem ondervroeg werden ze achterdochtig omdat hij ruim vijf dagen had gewacht met het opgeven van de vermissing. Hij had het lichaam van zijn vrouw Tara Lynn toen al verstopt in een park. Toen de politie het park wilde doorzoeken verplaatste hij haar lichaam naar zijn huis, waar hij direct door een observatieteam werd gearresteerd. Hij kreeg levenslang.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Juliette en Derick Sanlyas

Op 14 Februari 2016 werd dit stel in huis gevonden. Zij was gewurgd en hij had zichzelf opgehangen. Derick had zijn zoon gebeld en gezegd dat hij goed voor zijn opa moest zorgen. De zoon werd ongerust en snelde samen met zijn broer naar zijn ouderlijk huis, waar hij de levenloze lichamen van zijn ouders aantrof. De twee hadden al lange tijd relatieproblemen. Derick wurgde eerst zijn vrouw en sloeg daarna de hand aan zichzelf.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.