Singles Day: de nieuwe Valentijnsdag? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Singles Day: de nieuwe Valentijnsdag?

Het was uiteraard maar toeval. Vier alleenstaande studenten van de universiteit van Nanking die in de nacht van 10 november 1993 plotseling beseften hoe symbolisch die 4 ‘eentjes’ van de volgende dag waren voor hun status. Waar Valentijnsdag is uitgegroeid tot een echt feest voor wie al een relatie heeft, was er nog geen feestdag voor de alleenstaanden.

De studenten besloten spontaan om tijdens het eerste uur van 11-11 voor zichzelf een mooi cadeau te bestellen bij een webwinkel. Singles Day was geboren en het is de bedoeling dat vrijgezellen op die dag ook hun status vieren. Alleen zijn heeft immers ook voordelen.

Waarom werd Singles Day zo’n succes?

In Japan en China moet er op jonge leeftijd enorm hard worden gestudeerd of gewerkt om carrière te kunnen maken. Juist in de periode dat in het westen de meeste relaties ontstaan hebben ambitieuze jongeren daar vaak gewoon geen tijd om te besteden aan de liefde. Het aantal alleenstaande jongeren is er dan ook groter dan bij ons. Bij een recent onderzoek bleek zelfs dat in Japan 10% van de mannen nog geen enkele relatie had genoten op het moment dat ze 40 werden. Niet onlogisch dat juist daar ook alleenstaanden wel eens verwend willen worden, ook als ze het cadeau zelf moeten kopen.

Bekijk ook:
Dit bedrag kost een tbs-behandeling per jaar

Singles Day

Jong, snel en elektronisch

Een cadeau op Singles Day mag best luxe zijn en elektronica is het meest populair. Maar je mag jezelf ook verwennen met andere leuke dingen uiteraard, bijvoorbeeld kleding of verzorgingsartikelen. Het is een traditie om het geschenk bij een webwinkel te kopen en bij voorkeur tussen 00.00 en 01.00 uur in de ochtend. Meestal kan het dan nog dezelfde dag worden bezorgd. Het is echt een dag voor de jongeren en met name in China speelt de commercie erop in door juist op dat uur spectaculaire kortingen te bieden.

Singles Day China 2019, groter dan ooit tevoren

Als jij op het internet shopt, zal je de Chinese webwinkel Alibaba allicht kennen. In ons land valt die voorlopig nog op door slechte vertalingen, lange levertijden en opmerkelijk lage prijzen. In China is Alibaba een reus en kent iedereen dit bedrijf. Singles Day is belangrijk voor deze webshop en die pakte vanochtend in alle vroegte dan ook uit in China met een geweldige tv-show met toppers als Taylor Smith. Nadat het eerste uur was verstreken kon er trots een nieuw record worden vermeld. Bij Alibaba werd in een uur tijd voor omgerekend bijna €12 miljard aan artikelen besteld!

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Singles Day Nederland

In Nederland zijn we langzaam gewend aan Valentijnsdag en ook andere typisch Amerikaanse dagen, zoals Black Friday, krijgen vooral aandacht van jongeren Dat geldt eveneens voor Singles Day, dat nu eens een keer uit een heel ander deel van de wereld komt. Bij ons is er voorlopig nog geen tv-show midden in de nacht. Maar de webwinkels van bol.com en BCC hebben vandaag wel extra aandacht voor singles en geven kortingen voor luxe producten. Ben jij alleenstaand of heb je gewoon zin om jezelf te verwennen, dan is vandaag de dag voor een leuk cadeau.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.