Wat kun je doen met je spaargeld in 2023 nu de spaarrente stijgt? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat kun je doen met je spaargeld in 2023 nu de spaarrente stijgt?

We hebben er lang op moeten wachten. De spaarrente stijgt en dit betekent dat ons spaargeld meer gaat opleveren. Slechts een kleine investering kan al een groot verschil maken.

En goed nieuws: het ligt in de lijn der verwachting dat de rente gaat stijgen in 2023. Een leuke buffer op je spaarrekening kan er dus voor zorgen dat je meer uit je spaargeld haalt. Maar wat te doen met spaargeld? Daar werpen we in dit artikel een blik op.

Haal je maandelijkse lasten omlaag

Spaargeld investeren is niet voor iedereen weggelegd. Het is geen verassing dat hier behoorlijk wat risico’s aan zitten. Zo kun je je geïnvesteerde geld bijvoorbeeld verliezen en hier kun je je niet altijd tegen verzekeren. Heb je juist de wens om maandelijks wat meer over te houden?

Je bent niet de enige en daarom kan het aantrekkelijk zijn om je maandelijkse lasten omlaag te brengen, zodat je meer overhoudt. Denk aan je hypotheek of aan een schuld die je afbetaald. Dit geeft ruimte en het is ook nog eens voordelig voor de rente op je spaarrekening wanneer je je buffer opnieuw opbouwt.

Beleggen in crypto

Ben je geïnteresseerd in digitaal geld en crypto? Dan hoeven we je niet uit te leggen dat dit eveneens een investeringsmogelijkheid is om te ondernemen met je spaargeld.

De continu veranderende cryptokoers brengt veel spanning en onverwachte wendingen met zich mee. Het mooie van deze investeringsvorm is, dat je voor een laag bedrag al kunt instappen. Er zijn exchanges waarbij je voor slechts € 1 kunt instappen.

Update je woning

Er zijn allerlei zaken waardoor je huis meer waard wordt. Niet alleen de huidige huizenprijzen spelen mee, maar ook de staat van de woning zelf is een factor. Je woning updaten kan dus een zinvolle investering zijn voor de toekomst. Natuurlijk denken we aan verduurzaming, zoals zonnepanelen en isolatie, maar er zijn meer klussen die je kunt oppakken.

Veel mensen denken aan een badkamer of keukenrenovatie, maar deze zijn niet altijd bepalend voor de hoogte van de prijs. De buitenkant schilderen, oude kozijnen en de cv-ketel vervangen kunnen wél bepalend zijn. Natuurlijk schiet de waarde niet met tonnen omhoog, maar het kan wel een positieve uitwerking hebben op de verkoop waardoor je je investering terugverdient.

Let op onvoorziene kosten

Investeren kan lonend zijn. Van de risico’s ben je op de hoogte, maar heb je ook gedacht aan onvoorziene kosten? Dit kan van alles zijn. Onverwachte schade aan je auto, een kinderfiets die aan vervanging toe is of, hoe vervelend ook, een bekeuring.

Het zijn juist deze kosten die zich op een onverwacht moment aandienen. Het is dus verstandig om een kleine buffer over te houden, zodat dit onder aan de streep geen stress oplevert. Check van tevoren hoe groot de buffer is op je spaarrekening en maak daarna een verstandige keuze. Er zijn verschillende online-tools waar je dit gemakkelijk mee kunt berekenen.

Conclusie

De rente stijgt en dat betekent dat de buffer bovenop je spaarrekening kan groeien. Inderdaad, zo ontstaat er ruimte om eventueel te investeren of te beleggen. Nee, het is niet nodig om een doorgewinterde belegger te zijn met jarenlange ervaring.

Veel mensen lossen een schuld of hypotheek af, maar geld investeren kan ook op andere manieren. Het is echter wel belangrijk om altijd met onverwachte kosten rekening te houden.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.