Zo kies je een gloednieuw toilet uit, dat nog jaren mee kan 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo kies je een gloednieuw toilet uit, dat nog jaren mee kan

Begin je al te grinniken bij het lezen van de titel? We staan er niet altijd bewust bij stil, maar het kleinste kamertje van het huis is de ruimte waar we dagelijks heel wat minuten doorbrengen. De details besparen we je.

Vrijwel alle huizen hebben minimaal 1 toilet op de benedenverdieping. Maar tegenwoordig beschikken ook de badkamers over een toilet en dat is met meerdere huisgenoten wel zo handig.

Ben je bezig met een verhuizing of renovatie? Een nieuw toilet uitkiezen is niet zo ingewikkeld of tijdrovend als een behangetje, maar het vergt wel wat aandachtspunten. Mocht je een nieuw toilet willen aanschaffen en je hebt wat tips nodig, dan zit je bij dit artikel aan het juiste adres.

Wat is de levensduur van toiletten?

Geen enkele woning kan zonder toilet. We hoeven je niet uit te leggen waarom. Naast dat je je bezighoudt met interieur en decoratie van het huis, verdient het toilet net zo goed aandacht. Want zoals we eerder al zeiden, zijn we hier dagelijks te vinden. Maar wanneer is het toilet écht toe aan vervanging?

Toiletten kunnen in de basis flink wat jaren mee. Deze kan tot maar liefst 50 jaar mee. Ja, echt waar. In de tussentijd kan een renovatie nodig zijn, bijvoorbeeld omdat de toiletruimte of badkamer is verouderd, of omdat er schade is ontstaan. Bijvoorbeeld aan de wc bril.

Bekijk ook:
Ontdek de Top Speeltoestellen en Huisjes voor Ultiem Buitenspeelplezier

Waar moet je dan op letten?

Een toilet uitzoeken is geen hogere wiskundeformule. Maak je daar vooral niet druk om. Maar als het gaat om gebruiksvriendelijkheid en comfort, kan het handig zijn om van tevoren goed na te denken. Hieronder tref je een uitgebreid overzicht met een aantal tips.

1.      Overweeg een hangend toilet

Wens je een moderne uitstraling in je badkamer of toiletruimte? Overweeg een hangend toilet. Deze toiletten worden aan de muur bevestigd, waardoor ze lijken te zweven. Hierdoor is het gemakkelijk om onder het toilet door te dweilen, wat natuurlijk hygiënisch is. Bovendien geven deze toiletten een stijlvolle look en ook dat is belangrijk voor de uitstraling van de ruimte.

2.      Soft-close wc-bril

Laat je de wc-bril nog weleens omlaag kletteren? Hier zijn je huisgenoten vast niet blij mee. Bovendien kun je er behoorlijk van schrikken. Een soft-close wc-bril is de ideale oplossing. Nadat je de bril loslaat, sluit deze langzaam en vanzelf. Zo maak je niet langer het hele huis wakker tijdens nachtelijke bezoeken.

3.      Kies de kleur naar wens

De standaard witte toiletten zijn nog altijd een optie. Ze zijn neutraal en kunnen ook modern zijn. De huidige trends laten echter ook zwarte toiletten zien en deze zijn, zeker in combinatie met de juiste accessoires, prachtig om te zien. Het is aan te raden om een kleur te kiezen die past bij de look van de badkamer.

Bekijk ook:
Ontdek de veelzijdigheid van stalen plantenbakken

Nu is een donker toilet niet altijd handig, want stofdeeltjes vallen door deze kleur sneller op. Bovendien zijn witte toiletten gemakkelijker schoon te houden.

4.      Hoogte van het toilet

De meeste standaard toiletten worden op een hoogte tussen de 40 en 45 centimeter geplaatst. Voor veel mensen is dit een prima hoogte. Kamp jij of een van je huisgenoten met klachten? Dan kan het lastig zijn om op te staan van het toilet. In dit geval is het handig om het toilet wat hoger te laten plaatsen, bijvoorbeeld op 50 centimeter.

Samengevat

Toiletten zijn er in verschillende soorten, kleuren en maten. Van de toiletbril tot het geberit inbouwreservoir: men kan de toiletten van top tot teen samenstellen. Zolang je weet waar je op moet letten en wat belangrijk is, is het uitzoeken een eitje.

991

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.