Met deze 8 handige tips bespaar je 35% op je boodschappen 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Met deze 8 handige tips bespaar je 35% op je boodschappen

De boodschappen blijven maar duurder worden, en dat is voor veel mensen een doorn in de portemonnee. We willen allemaal besparen op boodschappen, maar zo simpel lijkt dat niet. Het is echter wel mogelijk om met slimme technieken flink wat geld te besparen in de supermarkt. We hebben een aantal handige tips op een rijtje gezet. Als je deze tips naleeft dan zul je zien dat je geld over gaat houden.

Besparen op je boodschappen

We helpen onze lezers wel vaker met handige tips waarmee op boodschappen kan worden bespaard. Zo hebben we eerder 5 sites genoemd waarmee je kunt besparen op boodschappen, en hebben we 5 tips voor vrijgezellen op een rijtje gezet die alleenstaanden helpen aan lagere cijfers op de kassabon. Met de onderstaande tips ben je op maandbasis gegarandeerd nog minder geld kwijt.

Bekijk ook:
Efficiëntie en Veiligheid in Magazijnen door Geavanceerde Verlichtingsoplossingen

besparen op boodschappen

Plan je maaltijden voor een week

Als je de maaltijden voor de hele week plant dan hoef je maar eens in de week naar de supermarkt, en dat scheelt geld. Je hoeft dan door de week alleen even snel verse groenten te halen, maar dat was het.

Skip de A-merken

Bij heel veel merken proef je het verschil tussen een A-merk en een B-merk niet. Heb je echt dure toastjes nodig? Die smaken hetzelfde als goedkopere, en er zijn veel meer andere producten die hetzelfde smaken als een A-product, maar veel goedkoper zijn. Probeer het uit!

Ga de aanbiedingen af

We hebben het in dit geval niet over afgeprijsde producten, want daar wordt vaak mee gesjoemeld. Als je ‘een tweede product gratis’ krijgt, dan is dat prima voor in de voorraadkast. Wasmiddel is in dit geval bijvoorbeeld een goede koop.

Eet een dagje minder vlees

Dat kan best. Vlees is een duur product, en wordt steeds duurder. Je hoeft niet de hele week vegetarisch te eten, maar het kan een dag of twee in de week best. Er zijn talloze lekkere recepten, en je bespaart er flink op.

Bekijk ook:
Recruitment moet niet onder HR worden geschaard

boodschappen vlees

Gooi geen eten weg

Je kunt van kliekjes vaak een andere creatieve maaltijd maken. Aardappels zijn veelzijdig, die kun je opbakken. De vulling van chili con carne smaakt prima in een wrap, en wat ouder brood lenen zich goed voor een simpele avond met tosti’s.

Check je kasten

Als je een voorraadkast hebt, of een vol keukenkastje, dan is het raadzaam om deze eerst te checken voordat je boodschappen gaat doen. Soms heb je nog wel een zakje mix of blikje tonijn liggen. Dat scheelt weer op de kassabon.

Doe boodschappen in je eentje

Als je alleen boodschappen gaat doen dan kun je doelgerichter te werk gaan, zonder dat je kinderen aan je been hebt hangen die Smarties, Dora koekjes, en zeemeerminnen toetjes op ooghoogte in de schappen zien liggen.

Betaal contant

Als je een vast bedrag aan contant meeneemt naar de supermarkt dan kun je daar niet overheen. Dat is anders als je een pinpas bij je hebt. Neem een contant weekbudget voor de boodschappen mee, en je kunt dan simpelweg niet meer uitgeven.

boodschappen cash

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.