in

CoolCool

Nieuwe Pokémon game aangekondigd

Pokémon Unite zal de eerste MOBA zijn

Ash Ketchum fans opgelet! The Pokémon Company heeft een nieuwe game aangekondigd voor de Nintendo Switch en smartphone. Het spel – Pokémon Unite – zal de eerste MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) zijn in de wereld van Pokémon.

De trailer

Op basis van de trailer krijgen we al een goed beeld van het spel. In Pokémon Unite strijden spelers in teams van vijf tegen vijf met elkaar in een arena. Het lijkt veel op League of Legends, maar in plaats van “summoners” vecht je met Pokémon. Het doel is om met je Pokémonteam zoveel mogelijk punten te verzamelen. Het team dat op het einde het meeste punten heeft wint.

Is de Pokémon game gratis?

De trailer meldt dat de game “free-to-start” is. Dat betekent dat je de game gratis kan downloaden, maar dat er ook in-app aankopen mogelijk zijn. Een gamevariant die de Nintendo Switch vaker hanteert om zo een lage drempel te creëren om het spel te downloaden. Het is wel de vraag welke rol de in-app aankopen gaat spelen, en hoe dat de gameplay gaat beïnvloeden.

Bekijk ook:
Apple en Fortnite-maker Epic maken ruzie

Reactie fans

Voor de aankondiging werd er door fans al gespeculeerd welke nieuwe Pokémon games op de planning staan. Veel fans hoopten op een tweede deel van Pokémon Let’s Go of een remake van Pokémon Diamond en Pearl. Het werd echter Pokémon Unite, en fans zijn niet blij. De reacties op YouTube zijn niet uitermate positief en de video’s krijgen vaker dislikes dan likes. Het wordt dus nog een behoorlijke uitdaging voor The Pokémon Company om fans ook voor deze game enthousiast te maken.

De hele trailer van Pokémon Unite:

Is dit opmerkelijk, boeiend of trending?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.