in

LOLLOL sadsad

Koning Willem op vakantie in Griekenland – Hoe denkt Nederland daarover?

De koning heeft naar aanleiding van de reacties toch maar de vakantie afgebroken

koning vakantie griekenland

Koning Willem Alexander is vanmiddag met het regeringstoestel naar zijn vakantieadres in Griekenland gevlogen. Hoewel het vasteland waar zijn vakantiehuis staat code geel heeft, reageert de Tweede Kamer verontwaardigd. Ook Nederland snapt niet waarom de Koning precies in deze tijd op vakantie zou gaan. Naar aanleiding van de reacties heeft de Koning toch maar besloten om de vakantie af te breken en terug te keren naar Nederland.

Tweede Kamer

Er is aan iedereen opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven. Om dit te onderstrepen zijn de horeca gelegenheden weer gesloten en vrezen mensen opnieuw voor hun baan of onderneming. De Tweede Kamer vindt het dan ook bijzonder dat de Koning juist nu besloten heeft om op vakantie te gaan. Dat zou ongeveer gelijk staan aan het huwelijksfeest van minister Grapperhaus. Het advies van het kabinet is om niet naar oranje gebieden te reizen. Ze zijn zelfs bereid om extra maatregelen te treffen om dit te ontmoedigen. Toch is de vakantie van Koning Willem Alexander wel binnen de regels, gezien zijn vakantiehuis gevestigd is in een geel gebied. Premier Rutte heeft zelfs persoonlijk toestemming gegeven voor de vakantie.

Hoe denkt Nederland hierover?

Hoewel de Tweede Kamer natuurlijk zijn zegje mag hebben, is het veel belangrijker wat Nederland hiervan vindt. Wat vinden jullie van een Koning die op vakantie gaat naar een geel gebied, terwijl er opgeroepen is om zoveel mogelijk thuis te blijven? Laten we eens gaan kijken.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Een Reactie

Plaats een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Among Us: De populairste game van dit moment

melania trump corona

Hoe gaat het eigenlijk met Melania Trump na haar besmetting?