Eerste beelden nieuwe Harry Potter game Hogwarts Legacy 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Eerste beelden nieuwe Harry Potter game Hogwarts Legacy

Harry Potter fans en gamers opgelet. Er komt namelijk een nieuwe Potter-game. En de beelden zien er veelbelovend uit!

De nieuwe game heet Hogwarts Legacy (vertaling: Erfenis van Zweinstein) en is een open wereld RPG (Role Playing Game) waarin Zweinstein centraal staat.

Hogwarts Legacy verhaal

Het spel speelt zich af in de 19de eeuw en je speelt een student van Zweinstein. Anders dan normaal, heb je pas heel laat te horen gekregen dat je toegelaten bent tot Zweinstein. En dan kom je er ook nog eens achter dat je niet bepaald een doorsnee student bent. Je hebt namelijk de ongebruikelijke gave om Oude Magie waar te nemen en te gebruiken. Daarnaast raak je hierdoor ook nog een betrokken bij een eeuwenoud tovenaarsgeheim en moet je daardoor het lot van de tovenaarswereld uiteindelijk bepalen. Kies je voor het licht of de duisternis? Het is aan jou!

Hogwarts Legacy de trailer

Op de trailer kan je al heel wat zien van het spel, waardoor we al veel kunnen speculeren over de gameplay. In Hogwarts Legacy kom je vast en zeker veel bekende plaatsen tegen uit het Harry Potter universum. Zo kom je uiteraard terecht in Zweinstein, maar kan je bijvoorbeeld ook een uitstapje maken naar Zweinsveld. En ook bekende wezens zullen terugkeren in Hogwarts Legacy. Zo kan je op de beelden onder meer uilen, dementors, draken en hippogrieven zien.

Bekijk ook:
Dit zijn de top games om naar uit te kijken in 2024

De trailer toont daarnaast heel wat bekende scenario's die elke Harry Potter fan wel bekend voor doen zal komen. Zo zien we onder meer hoe een student tijdens de Sorteercermonie krijgt te horen bij welk Huis hij hoort. En zien we hoe de studenten samen les krijgen in het maken van potions en in kruidkunde.

Zweinstein komt ook heel herkenbaar in beeld. Zo zien we het kasteel van buiten op grote afstand. Maar komen er ook bekende locaties voor zoals meerdere binnenplaatsen, de Grote Hal, de kelder en de bibliotheek.

Wanneer en op welke apparaten?

Hogwarts Legacy komt waarschijnlijk in 2021 uit. Het spel is dan te spelen op de PS4, PS4 Pro, PS5 (nu nog niet uit), de Xbox One apparaten bestaande uit de Xbox Series X, Xbox One X en de PC. Genoeg mogelijkheden dus!

Blije Harry Potter Fans

Harry Potter fans reageerde op Twitter al enthousiast:

https://twitter.com/AFCNiek/status/1306329408567939072

Niet de eerste Harry Potter game

Het is overigens – bij lange na niet – de eerste Harry Potter game die er gemaakt is. Er zijn in de loop der jaren meerdere games gemaakt, maar de meeste waren niet heel succesvol bij de fans. Zo was ook een van de nieuwste spellen, Wizards Unite, niet bepaald een succes. Het is dus te hopen dat de makers van Hogwarts Legacy hebben geleerd van de fouten van hun voorgangers en dit keer met een tof spel komen dat de harten van elke fan kan veroveren.

Bekijk ook:
Alle online goksites van Nederland vind je op Sportgokken.eu

Heb jij zin in de Harry Potter game? Laat het ons weten in de comments!

Meer over Harry Potter lezen? Dan is deze ranking van alle Harry Potter films wellicht iets voor jou! Of test je Harry Potter kennis in deze trivia quiz.

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.