Fall Guys: de meest gedownloade Play Station game 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Fall Guys: de meest gedownloade Play Station game

De nieuwste game Fall Guys is de meest gedownloade PlayStation Plus game aller tijden. Het spel is eerder deze maand uitgekomen en is wereldwijd een succes.

Fall Guys: Ultimate Knockout is een multiplayer spel waarin maximaal 60 deelnemers op een chaotische wijze om elkaar heen slaan tot er één winnaar overblijft. De personages hebben iets weg van het snoepgoed “jelly beans” en het spel heeft een kleurrijke uitstraling. Het spel is ontwikkeld door de Engelse gameontwikkelaar Mediatonic. Sinds de lancering eerder deze maand was het spel wereldwijd een groot succes. De eerste dag telde het spel al meer dan 1,5 miljoen spelers.

PlayStation Plus

Het succes heeft nu een kookpunt bereikt. Het is namelijk gratis te downloaden in de PlayStation Plus store en heeft de titel veroverd van meest gedownloade game ooit op het platform. Sony heeft niet bekend gemaakt hoevaak het spel is gedownload. Maar aangezien het officiele twitter account van het spel meer dan 1,2 miljoen volgers telt lijkt het om een miljoenen aantal te gaan.

Bekijk ook:
Dit zijn de top games om naar uit te kijken in 2024

Fall Guys is ook beschikbaar op Steam, voor €19,99 kan het spel worden gespeeld. Ook is de game beschikbaar voor de PC, voor een bedrag van €60,00. De producent heeft eerder al bekend gemaakt dat er meer dan 7 miljoen exemplaren zijn verkocht voor de PC en op Steam.

Veel succes door influencers

Het succes van het spel valt moeilijk te verklaren. Toch is het spel veel gepromoot door bekende Youtubers zoals Pewdiepie, Drdisrespect en Lando Norris. Ook is de marketing van het spel meer dan goed te noemen. Het Twitter account van de game speelt goed in op hedendaagse trends en ontwikkelingen. Ook worden er grappige memes van het spel gedeeld die goed in de smaak vallen bij het publiek.

Tweede seizoen op komst

Fall Guys seizoen 2 is ook opkomst. De ontwikkelaar en de uitgever van het spel hebben dat eerder deze week bekend gemaakt. Het tweede seizoen van Fall Guys zal zich afspelen in de middeleeuwen, de personages zullen ook naar deze tijd worden aangekleed. En ook de wapens en decors zullen een middeleeuws tintje krijgen.

Bekijk ook:
Online een gokje wagen? Bij deze spellen maak je de meeste kans

LEGO set

Ook heeft de producent achter Fall Guys een oor naar het realiseren en op de markt brengen van een LEGO set geheel in thema van het spel. Youtuber Ashnflash nam het initiatief om deel te nemen aan LEGO’s IDEAS-project. Hier kunnen leefhebbers van het speelgoed ideeën en ontwerpen insturen voor toekomstige LEGO bouwsets. Wanneer het idee voldoende stemmen krijgt wordt er gekeken of het daadwerkelijk gerealiseerd en verkocht kan worden. Tot nu telt het idee 7.768 supporters met nog ruim 800 dagen om erop te stemmen. Via deze link kan jij ook stemmen >

Heb jij Fall Guys: Ultimate Knockout al eens gespeeld?

Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.