henk westbroek doodsbedreigingen
Saved Read later
Deel dit bericht

Henk Westbroek krijgt doodsbedreigingen om nieuw Sinterklaas lied

Voor wie het even gemist heeft: Henk Westbroek heeft een nieuw Sinterklaas liedje uitgebracht. Hoewel dit een hartstikke leuk liedje had moeten zijn voor kinderen rondom het feest, is het voor Henk ineens een stuk minder leuk geworden. Hij krijgt doodsbedreigingen naar aanleiding van zijn nieuwe lied.

Henk Westbroek bedreigd

De zanger heeft in een interview met NPO 5 gezegd dat hij het blijkbaar nooit meer goed kan doen. Hij is eerst jarenlang voor racist uitgemaakt omdat hij veertig jaar geleden een liedje maakte waarin Zwarte Piet wel genoemd werd, en nu krijgt hij kritiek om een liedje waar Zwarte Piet juist niet genoemd wordt. Mensen noemen hem een landverrader en bedreigen hem met de dood.

Sinterklaas, wie kent hem niet?

In 1982 maakte hij samen met zijn band ‘Het Goede Doel' het liedje ‘Sinterklaas, wie kent hem niet'. Het lied werd tijdens manifestaties vóór Zwarte Piet ook voluit meegezongen. Deze week lanceerde hij het liedje ‘Sinterklaas is een held'. Hierin wordt geen gebruik gemaakt van Zwarte Piet, maar van roetveegpieten. De Sinterklaasperiode komt er al gauw weer aan, en het is te verwachten dat de Zwarte Pietendiscussie ook dit jaar weer hoog zal oplaaien. Zo heeft Omroep Ongehoord Nederland deze week al bekend gemaakt dat zij een eigen Zwarte Pietenjournaal zullen lanceren.

Bekijk ook:
Dit kostte een toegangskaartje voor de Efteling in 1952

 

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.