in ,

Henk Westbroek krijgt doodsbedreigingen om nieuw Sinterklaas lied

Het lied ‘Sinterklaas is een held’ is deze week gelanceerd

henk westbroek doodsbedreigingen

Voor wie het even gemist heeft: Henk Westbroek heeft een nieuw Sinterklaas liedje uitgebracht. Hoewel dit een hartstikke leuk liedje had moeten zijn voor kinderen rondom het feest, is het voor Henk ineens een stuk minder leuk geworden. Hij krijgt doodsbedreigingen naar aanleiding van zijn nieuwe lied.

Henk Westbroek bedreigd

De zanger heeft in een interview met NPO 5 gezegd dat hij het blijkbaar nooit meer goed kan doen. Hij is eerst jarenlang voor racist uitgemaakt omdat hij veertig jaar geleden een liedje maakte waarin Zwarte Piet wel genoemd werd, en nu krijgt hij kritiek om een liedje waar Zwarte Piet juist niet genoemd wordt. Mensen noemen hem een landverrader en bedreigen hem met de dood.

Sinterklaas, wie kent hem niet?

In 1982 maakte hij samen met zijn band ‘Het Goede Doel’ het liedje ‘Sinterklaas, wie kent hem niet’. Het lied werd tijdens manifestaties vóór Zwarte Piet ook voluit meegezongen. Deze week lanceerde hij het liedje ‘Sinterklaas is een held’. Hierin wordt geen gebruik gemaakt van Zwarte Piet, maar van roetveegpieten. De Sinterklaasperiode komt er al gauw weer aan, en het is te verwachten dat de Zwarte Pietendiscussie ook dit jaar weer hoog zal oplaaien. Zo heeft Omroep Ongehoord Nederland deze week al bekend gemaakt dat zij een eigen Zwarte Pietenjournaal zullen lanceren.

Bekijk ook:
Top 5 slechtste Nederlandse Songfestival inzendingen

 

Bekijk ook:

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wat zegt hij nu weer ?! – Donald Trump Quiz

Among Us: De populairste game van dit moment