Teslasuit Gloves 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Teslasuit Gloves

Het was al bekend dat de Playstation 5 wordt uitgerust met haptische feedback. Haptische feedback houdt in dat je voorwerpen kan voelen zonder dat ze er zijn door middel van hardware. Maar bijvoorbeeld het trillen van je controller tijdens het spelen van een game of wanneer je een toets op een touchscreen aanraakt.

In navolging van deze nieuwe technologie komt nu ook Teslasuit met VR-handschoenen. Tesla heeft overigens niks te maken met de auto's en andere uitvindingen van Elon Musk.

De VR-handschoen gaat de Teslasuit Glove heten en zal worden gebruikt om mensen te trainen. Ook zal deze handschoen gebruikt worden voor medische revalidatie. De handschoen kan je dus dingen laten voelen die virtueel zijn maar registreert ook jouw bewegingen, houdt je hartslag bij en verzamelt allerlei andere biometrische informatie.

De handschoen kan je ook gebruiken als toevoeging van de volledige Teslasuit. Het pak en de handschoenen maken dan via WIFI contact met elkaar. Hierdoor zullen virtual reality ervaringen nog realistischer worden.

Bekijk ook:
Top 5 baardtrimmers voor de perfecte look

Hoe werken de Teslasuit Gloves?

De handschoenen zijn in elke vinger voorzien van negen elektrodes. Die elektrodes geven je het gevoel alsof je iets aanraakt. Ook zit er een hardplastic gedeelte in de handschoen waardoor het ook kan voelen alsof je harde materialen aanraakt. Dit werkt zo: het gedeelte van hardplastic geeft tegendruk en trilt, waardoor je deze sensatie voelt. Je hartslag wordt ook met een reden gemeten want op deze manier checkt de handschoen of je stress hebt of dat je een schrikreactie hebt.

Check hieronder de kickstarter campagne van Teslasuit!

Ook Disney wil een graantje meepikken!

Jawel, ook Disney gaat zich mengen in de haptische feedback technologie. Zij komen hoogstwaarschijnlijk met een soort bodywarmer die dezelfde technologie bevat. Deze worden waarschijnlijk gebruikt in nieuwe attracties in de Disneyparken.

Kortom genoeg nieuwe technologieën en gadgets die ons in ieder geval erg enthousiast maken!

Bekijk ook:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.