Dit is Jennie de robot hulphond 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is Jennie de robot hulphond

Jennie is Tombot's nieuwe hulphond, een gezelschapsdier voor mensen welke in therapie zitten en niet zelf een echte hond kunnen verzorgen. Het is dus een robot gezelschapsdier voor mensen die bijvoorbeeld minder mobiel zijn en daarom niet de mogelijkheid hebben een echte hond uit te laten. Ook voor ouderen in bijvoorbeeld een (diervrije-) verzorghuis is Jennie een ideale uitkomst.

Jennie gedraagt zich als een pup, ze zwaait met haar staart, blaft en reageert op aanraking. Het is de nieuwste robot hond van Tombot en momenteel is Jennie nog een prototype. In tegenstelling tot de meeste robot ‘dieren' heeft Jennie een zachte vacht zodat men haar kan aaien en de robothond zo dicht mogelijk bij een echt dier in de buurt komt.

Nieuwe Tombot

CEO Tom Stevens (Tombot) onthulde zijn laatste creatie, de robothond Jennie gebaseerd op een golden retriever in 2019. De hulphond is voornamelijk bedoeld voor patiënten in therapie, senioren en mensen met dementie. Natuurlijk is Jennie er ook voor dierenliefhebbers die om wat voor reden dan ook geen zorg kunnen dragen voor een echte hond. Tom Stevens gaf aan dat nadat bij zijn moeder Alzheimer was vastgesteld en ze niet meer kon zorgen voor haar hond (en deze moest afstaan) hij op het idee kwam om een zo echt mogelijk lijkende robotpup te ontwikkelen. Aan CBS News gaf hij aan dat zijn moeder kapot was van het moeten afstaan van haar geliefde hond. Dat maakte op Tom veel indruk en nu is er dus Jennie.

Bekijk ook:
Vaarwel vieze kattenbak: Ontdek de Zedar K900, de ultieme oplossing voor een schone kattenbak

Zolang de batterij vol is zal Jennie kwispelen, blaffen, reageren op aanraking en onvoorwaardelijke liefde geven aan haar eigenaar. Rond mei 2020 zal Jennie op de markt komen voor een prijs van ongeveer 450 dollar wat neerkomt op ongeveer 400 euro. Hoewel de prijs misschien hoog lijkt is Jennie in vergelijking met de aanschaf en onderhoudskosten van een echte hond een vrij goedkope oplossing.

Stijging aantal robot hulpdieren

Door de snelle ontwikkeling op technologisch vlak is er een stijging te zien in het aantal robot hulpdieren. Vooral een hond schijnt het goed te doen bij het verbeteren van de algehele gezondheid. Honden helpen stress te verminderen, helpen bij angsten en depressie. Ook eenzaamheid gaan honden tegen en er is zelfs een link met een lagere bloeddruk. Of een robothond hetzelfde effect zal hebben op de gezondheid dat is nog niet vast te stellen.De gezondheidseffecten van een hond zijn namelijk vooral indirect. De hond zorgt dat men vaker naar buiten gaat (uitlaten) en meer beweegt.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Een robothond hoeft de deur niet uit maar op emotioneel vlak is er voor de robothond potentie. Hoewel Jennie niet echt is, je kunt haar wel knuffelen en ze zal hoogstwaarschijnlijk een glimlach op je gezicht kunnen toveren.

Bekijk ook:

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.