Russisch bedrijf start met het maken van robots die eruit zien als mensen 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Russisch bedrijf start met het maken van robots die eruit zien als mensen

Een Russische start-up is begonnen met het massaal produceren van robots die eruit zien als mensen. Naast het uiterlijk en menselijke gezicht expressie kunnen ze voor je gaan werken. Het bedrijf Promobot gevestigd in Perm maakt zogenaamde Android Robo-C robots welke mensen kunnen gaan vervangen op het werk en thuis.

De robot kan bijvoorbeeld vragen beantwoorden van bezoekers aan winkelcentra en musea, de functie vervullen van administratief medewerker en thuis klusjes uitvoeren. Ze zullen echter niet veel langer werken dan een mens, de batterij is na acht uur namelijk leeg en toe aan een oplaad beurt.

Oleg Kivokurtsev

Oleg Kivokurtsev van het bedrijf zei over de robot dat het de eerste robot was die er niet alleen uit ziet als een mens, maar ook te integreren is in het bedrijfsleven. “Het prototype is klaar, we gaan nu over op massa productie” vertelde hij aan TASS nieuws.

In huis kan de robot ook gebruikt worden als tamelijk vreemd kunstwerk en de robot kan het uitrlijk krijgen van wie je maar wilt. Met meer dan 100.000 spraak modules in het AI-systeem en 600 gezichtsuitdrukkingen kan de robot met je praten. De start-up is van plan 10 “vriend-” robots per maand te gaan maken. Hoewel iedereen een robot kan bestellen is het momenteel nog niet duidelijk wat de kosten zullen zijn.

Bekijk ook:
Dompel jezelf onder in puur geluid met de Bose QuietComfort 35 II

Promobot

Promobot heeft al tientallen pratende robots in Rusland en daarbuiten verkocht. Met robots werkzaam in 35 landen als administratoren, voor promotiewerk, gidsen en conciërges ter vervanging of ondersteuning van menselijk personeel. In 2024 hoopt het bedrijf meer dan 1.000 robots aan het werk te hebben in verschillende Europese landen.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.