Racisme is volledig verankerd in voetbalcultuur 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Racisme is volledig verankerd in voetbalcultuur

Het bestrijden van racisme gaat een lastige kluif worden. Zo blijkt wel weer na een onderzoek van het NRC-dagblad. Het dagblad sprak met zeventien voetbalspelers, trainers en officials. Onder andere scheidsrechter Serdar Gözübüyük, international bij de vrouwen Shanice van de Sanden en Ajax-keeper André Onana.

Oerwoudgeluiden & scheldpartijen

De geïnterviewde spelers, officials en trainers geven allemaal aan wel eens te maken hebben gehad met racisme. Zeker op het voetbalveld. Zo zijn er onder andere verhalen over oerwoudgeluiden. Daarnaast worden de spelers vaak uitgescholden door het publiek. Maar ook zijn er verhalen van transfers die niet doorgingen vanwege huidskleur.

KNVB is té wit

Onder de geïnterviewden heerst een gevoel van wanhoop. Daarnaast geven sommige aan dat er meer donkere beleidsbepalers moeten komen in het voetbal. Hierdoor zou het racisme mogelijk afnemen. Vaak worden klachten van spelers op het gebied van racisme ook niet serieus genomen. Wanneer hier harder in opgetreden zou worden, met eventuele stakingen en boetes, is er een kans dat het racisme in het voetbal op zou houden.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Het zwijgen is klaar

Onder het mom van het zwijgen is klaar hebben de spelers, samengewerkt met het NRC dagblad. De verhalen zijn niet mals, en er valt van alles over te zeggen. Ben je benieuwd naar de interviews? Klik dan hier om door te gaan naar de interviews.

Ken jij of ben jij iemand die last heeft van racisme in het voetbal? Zorg er dan voor dat je er over praat en melding maakt bij de KNVB. Daarnaast is er natuurlijk ook de mogelijkheid om aangifte te doen van racisme en discriminatie. Zodoende kun ook jij er voor zorgen dat er zo snel mogelijk iets verandert.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.