Dit zijn de beste baardtrimmers
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 5 baardtrimmers voor de perfecte look

Wil jij jouw baard op een handige manier kunnen trimmen? En wil je hierbij van een uitmuntend scheerresultaat uit kunnen gaan? Dan is het advies om in een goede baardtrimmer te investeren. Maar, wat is nou een goede baardtrimmer? Het is lastig om op deze vraag een antwoord te geven, indien je hier niet dagelijks mee bezig bent. Gelukkig vind je in dit artikel meer informatie over de beste baardtrimmer van dit moment!

Sterker nog; in dit artikel vind je informatie over de vijf beste baardtrimmers van dit moment. Aan de hand van onze kennis – en een uitgebreide test – hebben wij de vijf beste varianten aan kunnen wijzen. Over deze vijf beste varianten vind je in dit artikel meer informatie, evenals over het uitkiezen van een nieuwe baardtrimmer.

Wat zijn de voordelen van een baardtrimmer?

Is het noodzakelijk om een baardtrimmer aan te schaffen? Nee, het is niet zozeer noodzakelijk. Als je een baard hebt, maak je het met een goede baardtrimmer echter wel een stuk makkelijker voor jezelf. Zo ben je plots in staat om van de volgende voordelen te genieten:

  • Met een baardtrimmer kun je alle kanten op: je kunt jouw baard er helemaal afscheren, maar je kunt jouw baard trimmen. Eigenlijk ben je met de beste baardtrimmer in staat om jouw baard geheel naar wens te maken.
  • Een baardtrimmer is makkelijk te bedienen: wil jij jouw baard echt héél netjes trimmen? Met een baardtrimmer behoort dat tot de mogelijkheden. Een baardtrimmer is makkelijk te bedienen, waardoor je jouw baard nauwkeurig bij kunt werken. Ook dit is volgens ons één van de belangrijkste voordelen.
  • Er bestaan veel verschillende soorten baardtrimmers: een baardtrimmer is niet zomaar een baardtrimmer. Nee, je kunt uit veel verschillende soorten trimmers kiezen. Dit maakt jouw zoektocht mogelijk iets lastiger, maar het stelt je wel in staat om echt de perfecte baardtrimmer uit te kiezen.

Al met al is een baardtrimmer geweldig. We kunnen er om heen draaien, maar we zijn echt groot fan van een baardtrimmer. Met name de veelzijdigheid, het gemak en het uitmuntende eindresultaat spreken ons aan. Voordat het zover is, moet je wel eerst de beste baardtrimmer aanschaffen. Wat de beste baardtrimmer is? Dat hangt van jouw voorkeuren af, maar wij helpen je graag een (flink) handje met jouw zoektocht.

Wat is de beste baardtrimmer van dit moment?

Heb je op dit moment een fraaie baard? Wil je alleen dat jouw baard in de toekomst ook fraai blijft? Dan is de aanschaf van een goede baardtrimmer absoluut een aanrader. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, kun je met een baardtrimmer jouw baard perfect bij werken.

Maar, met welke baardtrimmer doe je dat nou het beste? In onze ogen doe je dit het beste met één van de vijf onderstaande baardtrimmers. Tijdens onze test is namelijk gebleken dat dit de beste baardtrimmer van dit moment zijn. Neem de reviews op je gemakje door en hak direct de knoop door!

1. Philips 5000 serie BT5515/15 – Baardtrimmer

Philips baardtrimmer

Wil je voor kwaliteit gaan? Dan kom je in het aanbod van baardtrimmers al snel bij Philips uit. Dit merk biedt meerdere goede baardtrimmers aan, maar de 5000 serie BT5515/15 is toch wel onze grote favoriet. Waarom? Onder meer omdat de prijs-kwaliteitsverhouding echt uitmuntend is.

Met deze baardtrimmer kun je echt heel veel kanten op. Zo heb je de beschikking over maar liefst 40 verstelbare lengtestanden. Als je jouw baard net iets korter wilt trimmen, is dat dus mogelijk. Je kunt jouw baard echter ook langer houden, maar wel netjes in model brengen.

Tevens geniet je van een ongekend lange batterijduur. Als je de accu van deze beste baardtrimmer opgeladen hebt, kun je hier 90 minuten lang gebruik van maken. Het volledig opladen van de accu duurt vervolgens slechts 60 minuten. Met dank aan de batterij indicator zie je bovendien wanneer de accu – bijna – leeg is.

Spoel jij het liefste een baardtrimmer onder de kraan uit? Dat is ook mogelijk bij deze beste baardtrimmer. Je kunt deze waterdichte baardtrimmer volledig onder de kraan schoonmaken. Ideaal! Overigens heeft deze beste baardtrimmer ook nog zelfslijpende messen; je bent hiermee van een écht lange levensduur verzekerd.

Wil je echt een gelijkmatig resultaat behalen? Dan komt het unieke Lift & Trim systeem van Philips goed van pas. Dit systeem trekt de haren als het ware naar boven, waarna het alle haren op dezelfde lengte afscheert. Op die manier geniet je van een gelijkmatige baard; een baard die er grandioos uitziet. Bij aanschaf van deze beste baardtrimmer krijg je opzetstukken, een luxe etui en een oplaadstandaard meegeleverd.

2. Remington B5 Style Series Baardtrimmer – MB5000

Top 5 baardtrimmers voor de perfecte look 14

In het aanbod van baardtrimmer vind je veel varianten van Philips terug. Een ander merk dat een reputatie opgebouwd heeft, is Remington. Dit merk levert ook meerdere prima baardtrimmers af. Uit ons onderzoek is gebleken dat deze B5 Style Series baardtrimmer van Remington één van de beste baardtrimmers van dit moment is.

Deze baardtrimmer is eigenlijk op alle momenten van de dag te gebruiken. Je kunt ‘m droog gebruiken, maar je kunt ‘m ook nat gebruiken. Tevens is het mogelijk om ‘m draadloos te gebruiken; de batterijduur is pakweg 60 minuten. Dat is minder dan de beste baardtrimmer (zie hierboven), maar is alsnog meer dan acceptabel.

Na gebruik is het aan te raden om de kop goed schoon te maken. Belangrijk voordeel van deze baardtrimmer is dat je de kop af kunt nemen. Hierna kun je ‘m op een gemakkelijke manier onder de kraan schoonmaken. Over de snijbladen hoef je je verder geen zorgen te maken; deze zijn volledig zelfslijpend.

Bij deze beste baardtrimmer van Remington heb je de keus uit 17 lengtestanden. Deze standen variëren van 0,4 tot aan 18 mm; je behoudt dankzij deze standen altijd de optimale controle. Jij bent degene die bepaald hoe jouw baard er precies uit komt te zien; wat wens je nou nog meer?

Ook het prijskaartje van deze beste baardtrimmer van Remington is interessant. Bij onze partner Bol.com betaal je slechts 32,99 euro. Dat vinden wij echt een prima prijskaartje, zeker gezien de vele mogelijkheden van deze baardtrimmer.

Bij aanschaf krijg je bovendien meerdere accessoires meegeleverd. Je kunt hierbij denken aan verschillende opzetstukken, maar ook aan een zacht reisetui. Dankzij dit reisetui neem je deze baardtrimmer overal mee naar toe. Vergeet daarbij niet om ook de meegeleverde oplader mee op reis te nemen.

Al met al is dit een geweldige baardtrimmer. Een trimmer die veel mogelijkheden biedt en waardoor je altijd verzorgd voor de dag komt. Je moet nu alleen lastige keuzes gaan maken; voor welke van de 17 lengtestanden ga je bijvoorbeeld?

3. Philips Series 3000 BT3208/15 – Baardtrimmer

Heb je het idee dat jouw voorkeur naar een Philips baardtrimmer gaat? Dan kun je voor de beste baardtrimmer (zie 1e review) gaan. Mocht je die variant te prijzig vinden, vind je bij Philips gelukkig ook voordeligere varianten terug. Met name deze Series 3000 BT3208/15 is volgens ons een prima alternatief op de beste koop.

Dát komt onder meer door het prijskaartje. Voor deze beste baardtrimmer betaal je namelijk slechts 24,99 euro. Voor slechts 25 euro krijg je echter de beschikking over een prima baardtrimmer. Een baardtrimmer waar je langdurig meerdere kanten mee op kunt.

Zo heeft deze baardtrimmer ook het Lift & Trim systeem. Als je met deze baardtrimmer over jouw baard heen gaat, worden alle haartjes eerst omhooggetrokken. Vervolgens worden de haartjes getrimd; door deze werkwijze worden alle haartjes op daadwerkelijk dezelfde lengte getrimd. Erg handig.

Philips heeft bovendien voor 10 lengtestanden gekozen. Dit is een stuk minder dan bij de hierboven besproken varianten, maar je kunt hier alsnog veel kanten mee op kunt. Zo kun je jouw baard met een lengte van 0,5 mm of met een lengte van 10 mm trimmen. De stappen hiertussen zijn stuk voor stuk exact 1 mm.

Een ander voordeel is de batterijduur van 45 minuten. Je kunt deze baardtrimmer 45 minuten volledig draadloos gebruiken; dit is bijvoorbeeld handig als je even geen stopcontact in de buurt hebt. Met dank aan de huidvriendelijke mesjes hoef je tijdens het trimmen in ieder geval niet bang te zijn voor een geïrriteerde huid.

Na het trimmen van jouw baard is het van belang om de beste baardtrimmer schoon te maken. Bij deze variant is het gelukkig mogelijk om de trimkop los te maken; vervolgens kun je alle achtergebleven haartjes makkelijk verwijderen. Vervolgens kun je de trimkop weer op deze baardtrimmer vastklikken.

In onze ogen is dit echt een geweldige baardtrimmer. Met name als je een lichte tot middelzware baardgroei hebt, biedt deze baardtrimmer uitkomst. En dat voor een bedrag van slechts 24,99 euro!

4. Braun MGK7221 – 10-in-1 Trimmer – Donkergrijs

Braun MGK7221 - 10-in-1 Trimmer

Tijdens onze zoektocht naar de beste baardtrimmer kwamen wij veel interessante varianten tegen. Dat geldt ook zeker voor de Braun MGK7221. Toen wij deze baardtrimmer uit mochten proberen, werden wij al snel nóg enthousiaster. Deze baardtrimmer heeft ons op een positieve manier weten te verrassen.

Waarmee? Onder meer met het feit dat je echt veel opzetstukken meegeleverd krijgt. Dat zie je eigenlijk al direct op de foto; dankzij deze opzetstukken noemt Braun dit een 10 in 1 trimmer. Indien je jouw baard wilt trimmen, heb je overigens de keus uit 13 lengtestanden. Ook dat is wat ons betreft een belangrijk voordeel.

Iets wat wij ook super vinden, is de veelzijdigheid. Met deze trimmer kun je namelijk ook jouw hoofdharen scheren/trimmen; dit is wederom te danken aan de opzetstukken. Behalve de opzetstukken krijg je overigens ook nog een oplader en een Gillette scheermes meegeleverd. Voor dit alles betaal je bovendien slechts 59,99 euro; dat vinden wij ook uniek!

Met deze beste baardtrimmer van Braun kun je 100 minuten draadloos trimmen. Vervolgens laad je de accu in 1 uur weer volledig op. Is de accu helemaal leeg en moet je echt even jouw baard trimmen? Laad de accu dan 5 minuten op; na deze 5 minuten kun je eenmalig jouw baard trimmen.

Deze baardtrimmer is overigens ook waterbestendig. Dit betekent dat je nat kunt scheren én dat je de trimmer makkelijk schoon maakt. Voor het schoonmaken is het ook prettig dat je de kop los kunt halen. Hierdoor kun je ook de fijne haartjes onder de kop even goed verwijderen.

Braun heeft bij deze baardtrimmer gekozen voor scherpe metalen mesjes. Daar is op zich niks mis mee, maar het is jammer dat dit géén zelfslijpende messen zijn. Als de messen ook nog zelfslijpend zouden zijn, zou de levensduur nog indrukwekkender zijn. Het is hoe dan ook één van de beste baardtrimmers van dit moment!

5. Wahl Super 1592 – Baardtrimmer

Wahl Super 1592 – Baardtrimmer

Ben jij op zoek naar de beste baardtrimmer voor professionele doeleinden? Dan is deze Wahl Super 1592 baardtrimmer voor jou de beste keuze. Toen wij deze beste baardtrimmer van Wahl uit mochten proberen, werden wij echt direct enthousiast. Al snel bleek dat deze baardtrimmer aan eigenlijk alle verwachtingen voldoet.

Zo is deze baardtrimmer eigenlijk voor alle soorten baarden geschikt. Ongeacht of je een lichte- of een zware baardgroei hebt, kun je gebruik van deze beste baardtrimmer maken. Hierbij heb je ook nog eens de keus uit ongekend veel lengtestanden; deze standen variëren van 0,4 tot 6 mm.

Nadat de accu volledig opgeladen is, kun je deze trimmer 100 minuten draadloos gebruiken. Het opladen zelf duurt overigens ook maar 150 minuten; dat is ook iets wat ons aanspreekt.

Bij aanschaf van deze baardtrimmer krijg je meerdere accessoires meegeleverd. Het gaat hierbij om scheerolie, om een schoonmaakborsteltje, om een variabele opzetkam, om een laadstandaard, om een adapter en om een beschermer voor de mesjes. Dankzij deze accessoires maak je eigenlijk nóg fijner gebruik van deze beste baardtrimmer van Wahl.

Bij professionele doeleinden wil je uiteraard van een uitmuntend scheerresultaat uit kunnen gaan. Om dat te bewerkstelligen, heeft Wahl voor stalen messen gekozen. Deze messen zijn hoogwaardig en zijn volledig roestvrije. Doordat de messen met precisie zijn geslepen, geniet je van een uitmuntend scheerresultaat. In combinatie met een lange levensduur van de messen zelf.

Vind jij nou dat dit de beste baardtrimmer voor je is? Dan hoef je nog maar met één ding rekening te houden; het prijskaartje. Voor deze baardtrimmer betaal je namelijk een bedrag van 75 euro. Dat is vrij prijzig, maar desondanks zijn wij erg te spreken over deze baardtrimmer van Wahl. Met de aanschaf van deze baardtrimmer kun je eigenlijk niet de mist in gaan.

Lange baard trimmen

Hoe kun je de beste baardtrimmer uitkiezen?

Zo, welke van bovengenoemde baardtrimmers spreekt jou het meeste aan? Om hier antwoord op te geven, moet je een goede vergelijking gaan maken. Maar, hoe maak je nou een goede vergelijking? En hoe kun je uiteindelijk de beste baardtrimmer uitkiezen? Op die vragen geven wij je in onderstaande koopgids graag een pakkend antwoord. Aan de hand van deze koopgids kun je vervolgens voor jezelf de juiste keuze maken.

Soort baardgroei

Allereerst willen wij je op jouw baardgroei wijzen. Heb jij een lichte baardgroei? Heb jij een hele zware baardgroei en daarmee ook een volle baard? Of heb je een gemiddelde baardgroei? Als je bijvoorbeeld een lichte baardgroei hebt, bestaan daar speciale baardtrimmers voor. Dat is ook het geval als je een hele zware baardgroei hebt; kijk daar in eerste instantie dus direct naar.

Lengtestanden

Wil jij graag jouw baard gaan trimmen? Dan wil je dit uiteraard wel op de juiste lengte doen. Om dát voor elkaar te krijgen, is het wenselijk dat een baardtrimmer meerdere lengtestanden heeft. In onze ogen zijn minimaal 10 lengtestanden toch wel mogelijk. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, heeft de beste baardtrimmer maar liefst 40 lengtestanden!

Hoe kun je de baardtrimmer gebruiken?
Wil jij graag de baardtrimmer zonder stopcontact in de buurt kunnen gebruiken? Dan moet je op zoek gaan naar een baardtrimmer die je draadloos kunt gebruiken. Als je toch een stopcontact bij je in de buurt hebt zitten, kun je mogelijk ook voor een variant kiezen die alleen bedraad te gebruiken is.

Onze voorkeur gaat uit naar een draadloos te gebruiken baardtrimmer. Waarom? Omdat dit handig is als je bijvoorbeeld aan het logeren bent of als je op vakantie bent. Je bent dan in ieder geval niet (meer) afhankelijk van de aanwezigheid van een stopcontact.

Batterijduur

Geef jij de voorkeur aan de beste baardtrimmer op accu? Dan is ons advies om goed naar de batterijduur te kijken. Kun je de baardtrimmer bijvoorbeeld 50 minuten draadloos gebruiken? Of kun je ‘m mogelijk 100 minuten draadloos gebruiken? Des te langer de batterijduur is, des te beter uiteraard.

Let hierbij overigens ook op de oplaadtijd. Hoe lang duurt het nou precies om de baardtrimmer volledig op te laden? Duurt dit slechts een uurtje? Of moet je rekening houden met een oplaadtijd van maar liefst 10 uur? Per baardtrimmer is dit behoorlijk verschillend; let hier dus ook goed op.

Handige functies en eigenschappen

Bij het ontwerpen van een baardtrimmer kan een fabrikant veel kanten op. Zo kan een fabrikant uit tal van functies en eigenschappen kiezen. Enkele van deze eigenschappen en functies bespreken we graag hieronder in het kort:

  • Zelfslijpende messen: dit is ideaal, aangezien de messen hierdoor te allen tijde scherp blijven. Dit merk je terug aan het scheerresultaat, maar ook aan de levensduur van de messen.
  • Volledig afspoelbaar: als dit het geval is, kun je de baardtrimmer relatief makkelijk schoonmaken. Dat bespaart je een hoop tijd.
  • Afneembare kop: ook dit is bijzonder handig. Dankzij de afneembare kop kun je immers ook de haartjes ónder de kop verwijderen.

Er bestaan nog véél meer handige functies en eigenschappen. Doe daar voor jezelf dan ook goed onderzoek naar.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Kijk tot slot ook nog goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding. In onze ogen doe je er sowieso verstandig aan om een baardtrimmer van een gerenommeerd te kopen. Een Philips baardtrimmer, een Remington baardtrimmer, een Braun baardtrimmer en een Wahl baardtrimmer voldoen waarschijnlijk wel aan de verwachtingen.

Durf daarnaast te investeren in een goede baardtrimmer. Indien je nét iets meer geld uitgeeft, kun je mogelijk genieten van een nóg betere baardtrimmer. Het is in ieder geval de moeite waard om in een (hele) goede baardtrimmer te investeren.

Slotwoord

Is de aanschaf van de beste baardtrimmer aan te raden? Ja, absoluut. Dankzij de beste baardtrimmer kun je jouw baard tot in perfectie onderhouden. Neem de bovenstaande reviews op je gemakje door en schaf de gewenste baardtrimmer aan. Wij wensen je veel plezier met jouw nieuwe trimmer voor jouw baard.

Bekijk hier alle baardtrimmers

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.