Gratis met het openbaar vervoer in Luxemburg

0 Shares

Wanneer je je zorgen maakt over het milieu, is het zeker een fantastisch initiatief. Luxemburg is het eerste land ter wereld waar alle vormen van openbaar vervoer, op de taxi na, gratis zijn. Het land heeft deze keuze gemaakt om te zorgen voor een beter milieu.

Luxemburg, file land

Waarschijnlijk heb je het nog niet eerder meegemaakt als je ooit hebt gereisd door Luxemburg. Maar Luxemburg is in verhouding echt een file land. In het land staan in verhouding meer files dan in welk andere land dan ook. Daarnaast wonen er maar 600.000 mensen in het land, en is er veel sprake van woon-werkverkeer uit andere landen. In totaal zouden er dagelijks zo’n 400.000 mensen naar de Luxemburgse hoofdstad toe reizen. En die 400.000 mensen, nationaal en internationaal, veroorzaken gigantische files.

41 miljoen euro per jaar

Het is natuurlijk nog even afwachten in hoeverre het gratis openbaar vervoer gaat slagen in Luxemburg. Inwoners van Luxemburg hebben namelijk gemiddeld meer auto’s op hun naam staan dan welk land in de Europese Unie dan ook. En aangezien iedereen graag in zijn eigen auto mag rijden, zijn er ook tal van mensen sceptisch over het idee. Zoals het op dit moment lijkt gaat het de Luxemburgse overheid zo’n 41 miljoen euro per jaar kosten. Op een land met 600.000 inwoners toch wel een redelijke investering. Maar het blijft niet bij de 41 miljoen euro. De regering heeft ook besloten om de bus- en treinverbindingen in het land te verbeteren, dit is ook nog eens goed voor 4 miljard euro. En nu maar hopen dat de inwoners hun auto laten staan en het OV nemen.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.