Netflix gaat harder optreden tegen accountdeling 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Netflix gaat harder optreden tegen accountdeling

Iedere maand loopt Netflix 135 miljoen euro mis doordat mensen geen eigen accounts hebben. Ze gaan hier mee aan de slag om er voor te zorgen dat dit niet meer zo makkelijk zal gaan als ooit tevoren.

Wie betaalt jouw abonnement?

Ben je toevallig op het internet een gebruikersnaam en wachtwoord tegengekomen? Deel je een account met iemand anders of heb je gewoon netjes je eigen account en betaal je er zelf iedere maand voor? Het is natuurlijk een feit dat Netflix erg coulant is met de mogelijkheden die het bedrijf biedt op basis van de abonnementsvormen en de mogelijkheid om een abonnement te delen. Maar toch worden er nog teveel wachtwoorden gedeeld onder gebruikers. Een manier waardoor Netflix een groot gedeelte van haar inkomsten misloopt, ruim 135 miljoen euro.

Verschillende abonnementen

Netflix biedt een drietal verschillende abonnementen aan. Het basisabonnement van de bekende streamingdienst kost 7,99 euro en kan op één scherm tegelijk gestreamd worden. Maar ook is er nog de abonnementsvorm van 10,99 waarbij twee schermen ondersteund zijn. Wil je echt uitgebreid? Dan is er de mogelijkheid om op vier schermen tegelijk te kijken voor slechts 13,99 euro.

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

Het laatste abonnement is er één die vaak gebruikt door meerdere mensen. Dit gebeurt dan in de meeste gevallen omdat een abonnement op een streamingdienst van 13,99 euro vrij duur is.

Netflix-abonnement op de juiste manier delen?

Het delen van een Netflix-abonnement. Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Ook  bij Netflix is het bekend. Het is niet voor niets dat je je abonnement gewoon binnen je gezin kunt delen. Maar wat is een gezin nou eigenlijk voor Netflix?

Volgens de Amerikaanse algemene voorwaarden van Netflix mag een abonnement alleen binnen een huishouden worden gebruikt. In de Nederlandse voorwaarden staat iets heel anders. In deze voorwaarden gaat het namelijk over personen in de huiselijke kring. De huiselijke kring kan ook buiten een huishouden vallen. Zo kun je lid zijn van een huiselijke kring wanneer je op jezelf woont. Je hoort namelijk nog steeds bij het gezin.

Oplossingen voor account delen

Netflix wil er voor zorgen dat het probleem met het delen van accounts opgelost gaat worden. Het bedrijf erkent dat het erg gemakkelijk is om iemand anders je wachtwoord te geven en zo meerdere mensen, ook buiten een gezin of huishoudelijke kring om, toegang te geven tot een account. Het bedrijf denkt na over oplossingen om het delen van accounts en wachtwoorden op een klantvriendelijke wijze terug te dringen.

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.