Eerste trailer Disney-film Raya and the Last Dragon

0 Shares

De eerste trailer van de Disney-film Raya and the Last Dragon is zojuist verschenen! 

Disney-fans opgelet! Want de studio komt volgend jaar met een nieuwe animatiefilm: Raya and the Last Dragon. De trailer ziet er veelbelovend uit. Dus we hebben iets om naar uit te kijken! De film komt (als het goed is) in maart 2021 uit.

Raya and the Last Dragon: Synopsis

Let op: spoilers!

Het verhaal van Raya and the Last Dragon speelt zich af in het land “Kumandra”. Kumandra is een land dat werd gecreëerd door draken. In Kumandra leefden mensen en draken in harmonie samen. En werden de draken door de mensen als goden vereerd.

Helaas werd de vredige samenleving bedreigd door de Druun monsters. Die monsters zorgden voor veel problemen. En uiteindelijk waren de draken zelfs genoodzaakt zich op te offeren. Om zo de mensen en hun wereld te beschermen. Dat plan slaagde. En de mensheid kon 500 jaar van de vrede genieten. Maar ook die vrede kwam tot een eind. Want de Druun keerden na eeuwen van afwezigheid weer terug.

Bekijk ook:
Waargebeurd verhaal: Cocaine Bear verschijnt 2023 in de bioscoop

Om de wereld te beschermen, gaat de heldin Raya – samen met haar schattige sidekick huisdier Tuk Tuk – op zoek naar de laatste draak. Na een mooi avontuur weet ze de draak te vinden. Maar dat blijkt vooralsnog niet genoeg om de wereld te redden. Daar is nog meer voor nodig. Want alleen met goed teamwork en vertrouwen in elkaar, kunnen Raya en haar team het kwaad verslaan.

Stemacteurs Raya and the Last Dragon

Over de stemacteurs van de animatiefilm is nog niet veel bekend. Tot op het heden heeft Disney slechts twee rollen bevestigd. De hoofdrol van Raya wordt ingesproken door actrice Kelly Marie Tran (Star Wars) en de draak krijgt de stem van Awkwafina (Crazy Rich Asians).

Overigens was Kelly Marie Tran niet de oorspronkelijke keuze van Disney voor Raya. Want eerst werd stemactrice Cassie Steele voor de rol gecast. In de zomer maakte Disney echter bekend dat Tran Steele ging vervangen.

Bekijk ook:
HBO komt met super spannende trailer van The Last of Us

Met de uiteindelijke keuze voor Kelly Marie Tran schrijft Disney wel geschiedenis. Want Tran is de eerste vrouw met Zuid-Aziatische roots die een hoofdrol krijgt in een Disney-animatiefilm.

Raya and the Last Dragon: Azië als inspiratie

Met Raya and the Last Dragon laat Disney wederom zien zich meer te laten inspireren door andere culturen. In de nieuwe Disney-film wordt Azië als inspiratiebron gebruikt. En gelukkig is daarbij naar veel verschillende landen en culturen gekeken. Zo liet de studio zich inspireren door landen zoals; Thailand, Vietnam, Cambodja, Myanmar, Maleisië, Indonesië, en Laos. Dat belooft een Zuid-Aziatische feestje te worden!

Meer over Disney lezen

Wil je meer over Disney lezen? Dan zijn deze artikelen een echte aanrader voor jou:

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

366
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.