in

MeToo scene in Toy Story weggeknipt door Disney

Hollywood staat op scherp omtrent de MeToo discussie en studio’s grijpen dan ook waar nodig in. Disney had vorig jaar al een maatregel genomen. Zo heeft de studio stilletjes een scene in Toy Story 2 weggeknipt die erg veel weghad van MeToo.

20 jaar na de release

Aan het einde van Toy Story 2 was de scene te zien in de bloopers. In de scene maakte hoofdrolspeler Stinky Pete ongepaste opmerkingen naar twee barbiepoppen. Terwijl hij loopt te flirten met een van de barbiepoppen belooft hij haar een hoofdrol in Toy Story 3. Maar ook kijkt de goudzoeker de barbiepoppen nog na wanneer ze weglopen. 20 jaar na de release en met de recente MeToo discussie wilde Disney geen risico lopen en besloot het de scene stilletjes te verwijderen van online stores, Disney Plus, DvD en Blu-ray.

Regisseur eerder opgestapt wegens MeToo

Intern heeft de studio een pijnlijk verleden op het gebied van MeToo. Zo is John Lasetter, regisseur en bedenker van Toy Story, een jaar geleden opgestapt vanwege seksueel overschrijdend gedrag bij vrouwelijke collega’s. Maar ook de lopende rechtszaak tegen Harvey Weinstein, die beschuldigd wordt van misbruik tegen vrouwelijke actrices, heeft Disney op scherp gezet. De studio neemt daarom geen enkel risico en wilt pikante scenes in films zoals Toy Story 2 onopgemerkt verwijderen.

Lees ook:
Onze Jongens in Miami eerder on demand te zien

Disney is zelf nooit met een verklaring gekomen voor het verwijderen van de scene.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waarom verschilt Gebarentaal overal?

5 dingen die je door corona vaker zou moeten schoonmaken