MeToo scene in Toy Story weggeknipt door Disney 12
Fernando Gregory Milan© / 123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

MeToo scene in Toy Story weggeknipt door Disney

Hollywood staat op scherp omtrent de MeToo discussie en studio’s grijpen dan ook waar nodig in. Disney had vorig jaar al een maatregel genomen. Zo heeft de studio stilletjes een scene in Toy Story 2 weggeknipt die erg veel weghad van MeToo.

20 jaar na de release

Aan het einde van Toy Story 2 was de scene te zien in de bloopers. In de scene maakte hoofdrolspeler Stinky Pete ongepaste opmerkingen naar twee barbiepoppen. Terwijl hij loopt te flirten met een van de barbiepoppen belooft hij haar een hoofdrol in Toy Story 3. Maar ook kijkt de goudzoeker de barbiepoppen nog na wanneer ze weglopen. 20 jaar na de release en met de recente MeToo discussie wilde Disney geen risico lopen en besloot het de scene stilletjes te verwijderen van online stores, Disney Plus, DvD en Blu-ray.

Regisseur eerder opgestapt wegens MeToo

Intern heeft de studio een pijnlijk verleden op het gebied van MeToo. Zo is John Lasetter, regisseur en bedenker van Toy Story, een jaar geleden opgestapt vanwege seksueel overschrijdend gedrag bij vrouwelijke collega’s. Maar ook de lopende rechtszaak tegen Harvey Weinstein, die beschuldigd wordt van misbruik tegen vrouwelijke actrices, heeft Disney op scherp gezet. De studio neemt daarom geen enkel risico en wilt pikante scenes in films zoals Toy Story 2 onopgemerkt verwijderen.

Disney is zelf nooit met een verklaring gekomen voor het verwijderen van de scene.

Deel dit bericht
Read later
Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.