in

Deze nieuwe serie op Disney Plus maakt je echt mindful

Zenimation werkt rustgevend

Vorige week lanceerde Disney een exclusieve seriereeks op haar streamingdienst Disney Plus. Zenimation is een collectie van korte clipjes uit de klassieke Disney animatie films met alleen de scenes die je echt mindful en rustgevend maken.

Alleen achtergrond geluiden

In de afleveringen komen verschillende scenes uit de animatiefilms van Disney terug. Er klinkt geen muziek of dialoog, het enige dat de kijker hoort zijn de achtergrondgeluiden zoals ze in het echte leven ook zouden klinken. Het unieke aan deze seriereeks is dat de studio niks opnieuw heeft hoeven te animeren en dat het vooral knip- en plakwerk is. Het enige wat is toegevoegd zijn de achtergrond geluiden, of wanneer hier al de beschikking over was zijn de voorgrond geluiden weggehaald.

Eerste seizoen Zenimation

Het eerste seizoen van Zenimation bestaat uit 10 afleveringen. Elke aflevering is gericht op een thema zoals “Water,” “Natuur,” “Ontdekking” en “Vliegen.” Gemiddeld duurt een aflevering vijf tot zeven minuten. Elke aflevering heeft als doel om een rustgevend gevoel op te roepen bij de kijkers.

Bekijk ook:
Bella Ciao: waar komt het liedje uit La Casa de Papel vandaan?

Zenimation goede opvulling

De serie zorgt voor goede opvulling op Disney Plus. Door de coronacrisis liggen veel filmproducties stil, zoals de Marvel film The Falcon and The Winter Soldier. Creatieve initiatieven die niet teveel productietijd in beslag nemen, zoals Zenimation, zorgen op deze manier alsnog voor opvulling op Disney Plus. De streamingsdienst wordt deze zomer verder uitgebreid met Artemis Fowl en Hamilton.

Het is nog onduidelijk wanneer het tweede seizoen uitkomt van Zenimation.

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.