Saved Read later
Deel dit bericht

Kijk nu samen op afstand een film op Disney+

Zou je graag weer samen met je vrienden of familie een film willen kijken? Samen gezellig en knus op de bank zit er door de coronacrisis niet meer in. Maar Disney heeft daar iets op bedacht. Via de eigen streamingsdienst Disney+ is het mogelijk om samen een film te kijken, geheel op afstand en bijna net zo gezellig.

Met de nieuwe functie, genaamd GroupWatch, is het mogelijk om series en films te kijken die beschikbaar zijn op Disney+. Hiermee kun je toch nog met vrienden of familie samen een film kijken. Wel belangrijk; alle gebruikers hebben hier wel een Disney+ account voor nodig. GroupWatch is te gebruiken door op een nieuw icoontje te kikken naast de WatchList. Vervolgens wordt er een speciale link aangemaakt die gedeeld kan worden met de persoon waarmee je samen de film kan streamen.

Interactie

Disney heeft geprobeerd om een beetje interactie terug te laten komen in GroupWatch. Zo is het mogelijk om tijdens het kijken emoji’s te versturen, dit is te vergelijken met de live functie op Instagram en Facebook. Een volledige chatfunctie is helaas niet ingebouwd, daarvoor zul je alsnog Zoom of WhatsApp moeten gebruiken.

Bekijk ook:
De veelgemaakte fouten bij het kiezen van kerstlampjes en verlichting

Netflix Party

Hoewel dat Disney+ een primeur heeft met deze functie was het via een omweg al mogelijk om samen op afstand Netflix te kijken. Eerder dit jaar werd de Google Chrome extensie Netflix Party gelanceerd. Met deze extensie is het mogelijk om tegelijkertijd een serie of film te kijken. De film is goed gesynchroniseerd en chatten met wie je aan het kijken bent is hiermee wel mogelijk. Deze functie werkt tot nu toe alleen op de computer.

Kijk nu samen op afstand een film op Disney+ 13

Facebook Watch Together

Maar ook Facebook slaat dezelfde weg in als Disney+ en Netflix Party. Eerder deze week heeft Facebook de nieuwe functie Watch Together onthuld, hiermee wordt het binnenkort mogelijk om samen naar films of series te kijken vanuit Facebook Messenger. Het grootste verschil aan deze functie, vergeleken met de eerder benoemde, is de mogelijkheid om met grotere groepen tot 50 mensen een video te kijken. Ook lijkt het platform gebruiksvriendelijker te werken in vergelijking met GroupWatch en Netflix Party. Facebook Watch wordt naar alle waarschijnlijkheid deze week beschikbaar gesteld voor gebruikers.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

Streamingsdiensten scoren beter dan bioscoop

Streamingdiensten zijn razend populair! Dat bovenstaande functies niet zomaar zijn ontwikkeld is wel zeker. Streamingsdiensten maken dit jaar voor het eerst meer omzet dan bioscopen. Dat meldt accountants- en adviesbureau PwC op basis van onderzoek naar de entertainmentsector.

Het omzetverlies van bioscopen wordt geschat op 66%. Maar ook toekomst ziet er pessimistisch uit, verwacht wordt dat bioscopen pas in 2024 weer terug zijn op het oude niveau. Streamingsdiensten zoals Disney+ Netflix en Videoland profiteren hiermee enorm van de coronacrisis. Ook virtual reality, e-sports en andere streamingdiensten profiteren. Daarnaast is ook de tv advertentieomzet is dit jaar flink gedaald. Voor dit jaar verwacht PwC een daling van 13,4 procent, zo’n 86,5 miljard dollar.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.