in

De allerleukste animatiefilms die gewoon te streamen zijn

Van Walt Disney tot Pixar en van Sony Pictures tot Dreamworks

Er is vandaag zoveel keuze als het gaat om streamingsdiensten, en al deze diensten bieden ook nog eens animatiefilms aan. We gingen voor je op onderzoek uit en zetten graag de allerleukste animatiefilms voor je op een rijtje. Want zeker in deze tijd is er ineens wat extra tijd om te genieten van een leuke animatiefilm. Van Walt Disney tot Pixar en van Sony Pictures tot Dreamworks. Hier zijn ze!

Shrek – Netflix

Wie kent hem vandaag de dag niet. De groene ogre uit de film Shrek, genaamd Shrek. De film was vanaf dag één een enorm succes voor de makers van Dreamworks. Inmiddels zijn er maar liefst vier films gemaakt, welke je alle vier kunt zien op Netflix. Maar daarnaast is Shrek gewoon uitgegroeid tot een personage die niet meer weg te denken is uit de hedendaagse filmindustrie. De films zijn goed voor urenlang kijkplezier voor zowel jou als de rest van je gezin of familie!

Bekijk ook:
Review Away Netflix nieuwste sciencefiction

Het regent gehaktballen – Netflix

Deze feelgood animatiefilm van Sony Pictures werd uitgebracht in 2010. Tien jaar geleden alweer, en dus is het de hoogste tijd om hem maar weer eens te gaan bekijken, toch? Deze film gaat over een uitvinder, Flint genaamd, die niet zo heel goed is in zijn werk. Iedereen vindt Flint hilarisch, maar plots is er bijna geen eten meer te krijgen in het hele dorp. Hij bouwt een machine die eten kan maken van water en ineens is hij enorm geliefd.

Big Hero 6 – Disney+

Big Hero 6 gaat over een 14-jarige jongen die, samen met zijn broer, bij zijn oom en tante woont. Zijn ouders zijn overleden toen hij jong was. Zijn broer studeert zich suf en is druk bezig om uitvinder te worden, terwijl hijzelf aan robotgevechten doet. In een poging om iets van het leven van Hiro te maken neemt Tadashi hem mee naar de universiteit waar hij studeert. Een paar weken later breekt er brand uit in de universiteit, waarbij meerdere mensen om het leven komen. Onder wie ook Tadashi. Een bijzondere film waarin het “badadadadada” gehalte van Baymax natuurlijk niet te missen valt.

Bekijk ook:
Gratis Netflix kijken vanaf vandaag mogelijk

The Lion King – Disney+

Het verhaal van kleine Simba die de koning van de leeuwen zal worden. Het is een verhaal dat bij vrijwel iedere westerling bekend is. Sterker nog, we kunnen ons zeer waarschijnlijk de beelden zonder al te veel moeite voor de geest halen hoe Simba wordt getoond aan de wereld. Maar ook hoe de gigantische kudde zijn vader Mufasa overloopt. Een animatiefilm waarvoor je nooit echt te oud bent en met een IMDB score van 8.5 zeker de moeite waard om gewoon nog een keer te kijken.

Hoe tem je een draak – Netflix & Hoe tem je een draak 2 – Videoland

De filmserie “Hoe tem je een draak” is ook een echte aanrader voor het hele gezin. Het verhaal speelt zich af rondom het eiland Berk. Het dorp van Hikkie wordt regelmatig lastig gevallen door draken en ze moeten een manier zien te vinden om hier mee om te gaan. Hikkie wil net zo’n grote krijger worden als zijn vader, maar is zo klein dat zelfs de vikingen hem uitlachen. Weet Hikkie iedereen te overtuigen van zijn gelijk?

Bekijk ook:
10 nieuwe topfilms die (binnenkort) te zien zijn in de bioscoop

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.