De allerleukste animatiefilms die gewoon te streamen zijn 14
Saved Read later
Deel dit bericht

De allerleukste animatiefilms die gewoon te streamen zijn

Er is vandaag zoveel keuze als het gaat om streamingsdiensten, en al deze diensten bieden ook nog eens animatiefilms aan. We gingen voor je op onderzoek uit en zetten graag de allerleukste animatiefilms voor je op een rijtje. Want zeker in deze tijd is er ineens wat extra tijd om te genieten van een leuke animatiefilm. Van Walt Disney tot Pixar en van Sony Pictures tot Dreamworks. Hier zijn ze!

Shrek – Netflix

Wie kent hem vandaag de dag niet. De groene ogre uit de film Shrek, genaamd Shrek. De film was vanaf dag één een enorm succes voor de makers van Dreamworks. Inmiddels zijn er maar liefst vier films gemaakt, welke je alle vier kunt zien op Netflix. Maar daarnaast is Shrek gewoon uitgegroeid tot een personage die niet meer weg te denken is uit de hedendaagse filmindustrie. De films zijn goed voor urenlang kijkplezier voor zowel jou als de rest van je gezin of familie!

Het regent gehaktballen – Netflix

Deze feelgood animatiefilm van Sony Pictures werd uitgebracht in 2010. Tien jaar geleden alweer, en dus is het de hoogste tijd om hem maar weer eens te gaan bekijken, toch? Deze film gaat over een uitvinder, Flint genaamd, die niet zo heel goed is in zijn werk. Iedereen vindt Flint hilarisch, maar plots is er bijna geen eten meer te krijgen in het hele dorp. Hij bouwt een machine die eten kan maken van water en ineens is hij enorm geliefd.

Bekijk ook:
Waarom kijken we zo graag naar horror?

Big Hero 6 – Disney+

Big Hero 6 gaat over een 14-jarige jongen die, samen met zijn broer, bij zijn oom en tante woont. Zijn ouders zijn overleden toen hij jong was. Zijn broer studeert zich suf en is druk bezig om uitvinder te worden, terwijl hijzelf aan robotgevechten doet. In een poging om iets van het leven van Hiro te maken neemt Tadashi hem mee naar de universiteit waar hij studeert. Een paar weken later breekt er brand uit in de universiteit, waarbij meerdere mensen om het leven komen. Onder wie ook Tadashi. Een bijzondere film waarin het “badadadadada” gehalte van Baymax natuurlijk niet te missen valt.

The Lion King – Disney+

Het verhaal van kleine Simba die de koning van de leeuwen zal worden. Het is een verhaal dat bij vrijwel iedere westerling bekend is. Sterker nog, we kunnen ons zeer waarschijnlijk de beelden zonder al te veel moeite voor de geest halen hoe Simba wordt getoond aan de wereld. Maar ook hoe de gigantische kudde zijn vader Mufasa overloopt. Een animatiefilm waarvoor je nooit echt te oud bent en met een IMDB score van 8.5 zeker de moeite waard om gewoon nog een keer te kijken.

Bekijk ook:
Waarom kijken we zo graag naar horror?

Hoe tem je een draak – Netflix & Hoe tem je een draak 2 – Videoland

De filmserie “Hoe tem je een draak” is ook een echte aanrader voor het hele gezin. Het verhaal speelt zich af rondom het eiland Berk. Het dorp van Hikkie wordt regelmatig lastig gevallen door draken en ze moeten een manier zien te vinden om hier mee om te gaan. Hikkie wil net zo'n grote krijger worden als zijn vader, maar is zo klein dat zelfs de vikingen hem uitlachen. Weet Hikkie iedereen te overtuigen van zijn gelijk?

Bekijk ook:

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.