in

Hoe bepaal je de Bitcoin koers?

Bitcoin, afgekort BTC, is een cryptovaluta en tevens een betaalmiddel dat wereldwijd in gebruik is. Bitcoin als systeem wordt met hoofdletter geschreven, terwijl de munteenheid vaak met kleine letter wordt geschreven. Het is interessant om eens nader te kijken naar het verloop van de bitcoin euro koers.

Bitcoin als cryptovaluta en wereldwijd betaalmiddel

Bitcoin is een pionier wat betreft online munteenheid en beveiliging. Het is wereldwijd de eerste digitale munt waarbij geen centrale bank/centrale beheerder aan te pas komt. De munt is dus gedecentraliseerd en transacties vinden plaats tussen de Bitcoin gebruikers onderling, via een peer-to-peer netwerk. Transacties worden gecodeerd en kunnen aan de hand van cryptografie worden geverifieerd door netwerk nodes waarna ze worden opgeslagen in een openbaar verdeelde databank (d.i. een blockchain). Het versleutelen van de informatie gebeurt veilig en de techniek wint alsmaar aan populariteit in de digitale wereld, voor allerlei toepassingen.

Het blockchain principe werd voor het eerst beschreven door Wei Dai in 1998 en pas in 2009 toegepast als open source software onder de nu alombekende naam Bitcoin. Deze cryptovaluta werd geïmplementeerd door Satoshi Nakamoto (d.i. een pseudoniem van een onbekende groep of individu), waarnaar eveneens de kleinste rekeneenheid van de bitcoin is vernoemd; 1 satoshi komt overeen met 1/100.000.000 van een bitcoin oftewel f 0,01 microbitcoin.

Lees ook:
Veilig en gezond thuiswerken tijdens quarantaine

Ook bestaat er een Bitcoin koers voor de euro.

Bitcoin koers Euro

Tussen de bitcoin en de euro bestaan ook wisselkoersen (BTC-EUR en EUR-BTC) die je live kunt volgen zodat je steeds de meest actuele waarde voor ogen hebt. Je kunt niet alleen de actuele waarde van de munteenheden zien, maar tevens ook de trends van de voorbije maanden, weken, dagen of zelfs uren. Uren? Jazeker, de Bitcoin koers euro verandert namelijk snel, veel sneller dan de koersen op de traditionele beurs.

Op basis van de koers of op basis van de koers grafiek (in functie van de tijd) kun je voor jezelf uitmaken of het interessant is om op dat moment bitcoins te kopen of te verkopen. Het is daarom raadzaam om de koers te volgen en eventuele trends op te merken. Ook het bekijken van de historische koers kan hier interessant zijn. Bekijk eens wat er het afgelopen jaar zoal is gebeurd met de bitcoin euro koers.

Bitcoins kopen of verkopen voor euro’s?

Bij online wisselkantoren (exchanges of brokers) kun je jouw euro’s inwisselen tegen bitcoins. Je kunt jouw aankoop betalen met betaalmiddelen als iDEAL, Bancontact (Mister Cash), kredietkaart of via een bankoverschrijving. Let op, niet overal worden (al) deze betaalmethoden aanvaard.

Lees ook:
Overschot aan olie?

De wisselkantoren bieden ook de mogelijkheid jouw Bitcoin te verkopen tegen euro’s die je direct kunt laten uitbetalen op jouw bankrekening.

Bitcoin kan ook worden uitgewisseld voor andere cryptovaluta. Welke cryptovaluta beschikbaar zijn, kun je terugvinden bij de wisselkantoren.

Grafiek koers Bitcoin versus Euro (Prijs)

Een grafiek waarbij de bitcoin-euro koers wordt weergegeven laat je toe snel en eenvoudig te zien hoe de Bitcoin koers gepresteerd heeft de voorbije tijd en eveneens de Bitcoin Euro prijs te bepalen.

Omrekenen van beide valuta kan ook door gebruik te maken van een online calculator bijvoorbeeld. Zo kan je snel bereken hoeveel valuta je voor een bepaald bedrag kunt kopen of hoeveel je terugverdient bij het verkopen van jouw cryptovaluta. Handig toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De allerleukste animatiefilms die gewoon te streamen zijn

tandartspraktijken open

Tandartspraktijken mogelijk weer open binnenkort