virusfilms
Saved Read later
Deel dit bericht

De beste virusfilms om te zien wanneer je in quarantaine zit

De beste manier om je voor te bereiden op quarantaine is natuurlijk door zo veel mogelijk virusfilms te bekijken. Corona slaat hard om zich heen wat mede te danken is aan het nalaten van maatregelen ter voorkoming van de verspreiding door de regering, het viel allemaal best mee. Nu Nederland toch eieren voor zijn geld koos en met een pakket aan maatregelen kwam is iedereen weer trots op onze Rutte en kunnen we met een gerust hart….precies virusfilms kijken in onze thuis quarantaine!

RISE OF THE PLANET OF THE APES (2011)

Een vaccin tegen Alzheimer loopt uit de hand, mensen gaan massaal dood en apen worden super slim. Gelukkig zijn er nog geen dieren gaan praten van Covid-19, maar honden schijnen het ook te kunnen krijgen. Pas dus maar op voor je trouwe viervoeter. Gelukkig hebben ze geen duimen dus die oorlog tegen honden zullen we wel gaan winnen.

Coronascore: 4/10, mensen vallen bij bosjes neer, geen leuk virus.

12 MONKEYS (1995)

Terroristen laten een virus vrij om iedereen te doden. Een groep tijdsreizigers reist terug in de tijd om ze te stoppen. Corona heeft waarschijnlijk niets met terroristen te maken, China en Iran hebben Amerika wel beschuldigt dat het een biowapen is wat ze expres in China hebben gedumpt. Plus puntje, er is ook een serie voor als je er niet genoeg van kunt krijgen.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

Coronascore: 5/10. Amerika, die doen toch nooit iets?!

28 DAYS LATER (2002)

Een gevaarlijk virus ontsnapt en de mensen worden zombies. Corona maakt geen zombie van mensen daar hebben we de drugs Flakka voor. Maar wat als iemand Corona heeft en Flakka gebruikt? Wij gaan het niet voor je uittesten maar als er ineens zombies rondlopen geven we bathsalts de schuld. Vergeet ook de andere delen niet er zijn er in totaal drie!

Coronascore: 6/10 zelfs als corona geen einde der tijden inluid, we zijn intussen wel voorbereid op dat einde met 6.000 rollen toiletpapier van de AH op zolder.

WORLD WAR Z (2013)

Weer een virus wat mensen in zombies veranderd. Brad Pitt gaat op zoek naar een vaccine, natuurlijk lukt hem dat. Persoonlijk heb ik meer vertrouwen in Brad Pitt dan in kabinet Rutte dus wat mij betreft mag deze in de lijst.

Coronascore: 7/10, Brad Pitt.

ANDROMEDA STRAIN (1971)

Een satelliet valt op aarde en boem iedereens bloed begint te kristalliseren. Niet echt wat er gebeurt met het coronavirus, maar corona doet eigenlijk hetzelfde met je longen. Vooral de wetenschap was van mening dat deze film een vrij accuraat beeld geeft van wat er gebeurt als ineens iedereen begint dood te gaan. Een corona topper dus!

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

Coronascore 8/10. Wetenschappers houden van de film.

OUTBRAKE (1995)

https://www.youtube.com/watch?v=fuuvllUlHCE

Deze klassieker gaat over een uitbraak van Ebola. Memorabel is hoe iemand in de bioscoop een kuchje laat en iedereen besmet. Visueel nogal sterk, Ebola daar ga je nogal van bloeden. Een oude maar goede virusfilm die je zeker moet zien als je hem gemist hebt.

Coronascore: 9/10. hoesten is nu mega eng.

CONTAGION (2011)

Een virus wat van een vleermuis komt gaat vanuit China de wereld over en iedereen begint ziek te worden. Nee dit is geen grap, deze film had Coronavirus the movie kunnen heetten.

Ook leuk Gwyneth Paltrow (bekend van onder andere de: This Smells Like My Vagina candle) sterft in de film, in de trailer zelfs alsof de filmmakers wisten dat iedereen een hekel heeft aan die vrouw. Hoewel veel dodelijker dan corona toch een pracht van een film als je thuis hoestend en proestend op de bank zit!

Coronascore: 10/10. China, virus, vleermuis!

Bekijk ook:

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.