Saved Read later
Deel dit bericht

De 5 beste films van regisseur Christopher Nolan

5. Memento

Memento is een van de eerdere werken van regisseur Christopher Nolan. De film, met Guy Pearce en Carrie-Anne Moss in de hoofdrol, kwam in 2000 uit en werd genomineerd voor maar liefst twee Oscars. Op IMDb krijgt Memento een 8.4 en daarmee staat de film op de 54ste plek van beste films aller tijden.

Memento draait om Leonard Shelby (Guy Pearce) die aan anterograde amnesie lijdt; hij kan zich alleen herinneren wat op de dag zelf gebeurt, maar slaat geen nieuwe herinneringen op in zijn lange termijn geheugen. Elke dag start hij als het ware weer opnieuw, zonder herinneringen van zijn dagen daarvoor. Dit komt hem bijzonder slecht uit, want hij is op jacht naar de moordenaar van zijn vrouw. Om toch een kans te maken die te vinden, tatoeëert hij zijn onderzoeksresultaten op zijn lichaam.

Bekijk hier de trailer van Nolan's Memento:

 

4. The Prestige

Zes jaar na Memento kwam Christopher Nolan met een andere topfilm: The Prestige. Ook deze film werd genomineerd voor twee Oscars, en ook dit keer bleef het alleen bij de nominaties. Op IMDb krijgt The Prestige een 8.5 en daarmee staat de film, met Hugh Jackman en Christian Bale in de hoofdrol, op de 46ste plek van beste films aller tijden.

In The Prestige volgen we de carrière van twee illusionisten: Robert Angier (Hugh Jackman) en Alfred Borden (Christian Bale), zij willen allebei maar één ding: de beste illusionist ter wereld worden. Het zijn rivalen, maar ook vrienden, totdat het noodlot toeslaat. Vanaf dan vervagen de grenzen en zijn ze tot alles in staat om hun doel te bereiken, maar tegen welke prijs?

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

Bekijk hier de trailer van Nolan's The Prestige:

 

3. Interstellar

Met Interstellar geeft Nolan de kijkers een reis door het universum. De film, met Matthew McConaughey en Jessica Chastain in de hoofdrol, werd genomineerd voor twee Oscars en wist er daar een van te verzilveren. Op IMDb krijgt de film een 8.6 en daarmee staat Interstellar op de 30ste plek van beste films aller tijden.

In Interstellar gaat het slecht met onze planeet. Om te voorkomen dat de mensheid uitsterft, reist een team ruimtevaarders door een zwart gat om op zoek te gaan naar een nieuwe planeet voor de mensheid. Dit is echter geen makkelijke onderneming en ondertussen tikt de doemklok op aarde door.

Bekijk hier de trailer van Nolan's Interstellar:

 

2. Inception

Inception is een waar meesterwerk van Christopher Nolan en misschien wel het werk waarvoor de regisseur het meeste bekend staat. De film was zeer geliefd bij zowel het publiek als de critici. De film werd maar liefst acht keer genomineerd voor een Oscar, en wist daarvan vier mee naar huis te nemen. Op IMDb krijgt de film een prachtcijfer van 8.8 en daarmee staat Inception op de 13e plek van beste films aller tijden.

In Inception moet een dief, gespeeld door niemand minder dan Leonardo DiCaprio, een moeilijke opdracht vervullen zodat hij weer terug kan keren naar zijn kinderen. Hij krijgt de taak om in te breken in de droomwereld van een CEO, zodat hij die kan beïnvloeden. Zo'n onderneming is echter niet zonder risico's, waardoor het een gevaarlijke reis is.

Bekijk ook:
Tijd voor romantiek? De beste romantische films & series op WithLove

Bekijk hier de trailer van Nolan's Inception:

1. The Dark Knight

De beste en meest populaire film van regisseur Christopher Nolan is zonder twijfel The Dark Knight, het tweede deel van zijn uitstekende Batman trilogie. De film pakte destijds maar liefst acht Oscarnominaties en verzilverde daar twee van. Een van die twee prijzen ging postuum naar Heath Ledger, het absolute hoogtepunt van de film. Mede dankzij de indrukwekkende acteerprestaties van Ledger kon de film uitgroeien tot de topper die het is. Dat is ook niet onopgemerkt gebleven bij de fans. Op IMDb krijgt The Dark Knight een 9.0 en de film staat daarmee op de vierde (!) plek van beste films aller tijden.

In The Dark Knight strijdt Batman, gespeeld door Christian Bale, met de Joker (Heath Ledger) over het lot van Gotham. De Joker is meedogenloos en Batman moet daarom tot het uiterste gaan om hem tegen te houden. Dit komt alleen tegen een hoge prijs.

Bekijk hier de trailer van The Dark Knight:

 

Bekijk ook:

Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.