True crime series op Netflix
Saved Read later
Deel dit bericht

De beste true crime series op Netflix

Heb je zin in schokkende verhalen en wil je meegezogen worden door fascinatie? Dan is true crime een genre die je moet kennen. De meest bekende streaming dienst Netflix heeft een hele hoop waargebeurde misdaadverhalen voor je in petto. Wij van Trending.nl hebben de meest bizarre en fascinerende true crime series op Netflix voor je op een rijtje gezet!

When they see us

De titel ‘When they see us' klinkt al enorm angstaanjagend, nou dat is het ook! Deze serie heeft lovende kritieken gekregen en is zeker de moeite waard om te kijken. Het verhaal gaat over vijf tieners. Zij worden ten onrechte beschuldigd van een moord op een hardlopende vrouw in 1989. De serie bestaat uit vier ‘afleveringen' en gaat over de ‘Central Park Five', hoe de jongens allesbehalve liefkozend worden genoemd. Deze serie is er echt één die je in één keer af wil kijken!

Conversation with a killer: The Ted Bundy tapes.

Ted Bundy is een naam die vele misdaadfanaten vast al eens gehoord hebben. Bundy was een serie moordenaar in Amerika van de jaren zeventig en heeft waarschijnlijk meer dan dertig jonge vrouwen om het leven gebracht. Doordat Ted precies wist hoe hij met zijn charisma om moest gaan, wond hij iedereen om zijn vinger. Saillant detail: dit gebeurde zelfs tijdens het proces in de rechtszaal. Deze serie laat je zien hoe een zieke seriemoordenaar nou eigenlijk denkt.

Evil genius

Brian Wells was een pizzabezorger in Amerika, een doodnormale jongen dus. Tot dat hij ineens een bank ging overvallen met een bom om zijn nek. Wat bleek? Hij werd gedwongen om deze overval te plegen en uiteindelijk overlijd hij hierdoor. De serie gaat over wie hem nou eigenlijk dwong en we komen steeds meer te weten over de uiteindelijke dader.

Making a murderer

Uiteraard kan deze titel niet ontbreken in onze lijst. Making a murderer was en is ontzettend populair op Netflix en bij elk koffie apparaat in elk kantoor werd er wel over gesproken. Het verhaal gaat over Steven Avery. Avery werd in 1985 opgepakt voor verkrachting en moord. Uiteindelijk blijkt hij door DNA-bewijs niet de verkrachter en de moordenaar te zijn en zodoende werd Steven vrijgesproken. Het leek dus eigenlijk gewoon ‘bad luck' voor Steven. Maar twee jaar later wordt hij opnieuw opgepakt en opnieuw voor een moord. Daarnaast werd zijn neefje, die duidelijk een licht verstandelijke beperking heeft, ook opgepakt voor deze moord. De vraag in deze zeer boeiende serie is dus: hebben zij het gedaan?

The staircase

The staircase is opnieuw een fascinerend en bizar verhaal dat Netflix op sublieme wijze gedocumenteerd heeft tot een zeer boeiende serie. De serie bestaat uit 13 afleveringen en gaat over de Amerikaanse schrijver Michael Peterson. Zijn vrouw is op mysterieuze wijze om het leven gekomen op de trap van hun woning. En dat terwijl Michael thuis was. De serie volgt het proces dat werd aangespannen tegen hem. Een bizar verhaal met een bijzondere wending.

Deze series zijn wat ons betreft echte aanraders. Dus kruip op de bank en laat je meenemen in deze bizarre waargebeurde verhalen.

Bekijk ook:

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.