Saved Read later
Deel dit bericht

Dit zijn de beste films van Robert De Niro

Als de naam Robert valt denken veel mensen gelijk aan De Niro, Robert Anthony De Niro Jr. om precies te zijn. Daar is natuurlijk reden genoeg voor, de man is een Icoon van Hollywood. Zijn ijzersterke acteerwerk veroverd de harten van vele. In totaal is hij te zien in meer dan 120 films, zijn eerste echte succes was Greetings uit 1968. Dit zijn de beste films van Robert De Niro.

Gewonnen prijzen Robert De Niro

Robert De Niro won meerdere prijzen voor zijn acteerwerk onder andere:

  • Twee Academy Awards
  • Golden Globe Award
  • the Cecil B. DeMille Award
  • Greetings (1968)
  • Screen Actors Guild Life Achievement Award
  • the Kennedy Center Honor
  • Presidential Medal of Freedom

Reden genoeg om een film van de man te kijken, maar welke? Wij hebben er tien voor je op rij gezet en laat dat nu precies zijn 10 beste films zijn. We zullen je niet langer ophouden, hier zijn de beste films van Robert De Niro!

Bekijk ook:
5 Geweldige Johnny Depp films

The Godfather Part: II – 1974

De film laat het leven van Vito Corleone zien. Dit terwijl zijn zoon Michael zijn grip op de familie laat groeien. Michael wil het criminele imperium van zijn familie uitbouwen, hiervoor sluit hij een deal met de gangster Hyman Roth. Robert De Niro is te zien in de rol van: Vito Corleone.

Goodfellas – 1990

De film laat het even zien van Henry Hill en zijn leven binnen de maffia. De gangsters Henry Hill, Jimmy Conway en Tommy DeVito staan centraal in de film. Robert De Niro is te zien in de rol van: Jimmy Conway.

Taxi Driver – 1976

De film laat het verhaal zien van Travis Bickle, een geesteszieke taxi chauffeur in New York City. De decadentie van de stad maakt hem kwaad, uiteindelijk wil hij met geweld een presidentiële campagne werker en een minderjarige prostitué redden. Robert De Niro is te zien in de rol van: Travis Bickle.

Heat – 1995

De film laat het verhaal zien van een groep bankovervallers. Deze voelen de hitte van de politie in hun nek nadat ze zonder dat ze het door hebben een aanwijzing achterlaten bij hun laatste overval. Robert De Niro is te zien in de rol van: Neil McCauley.

Raging Bull – 1980

De film laat het verhaal zien van bokser Jake LaMotta. Zijn gewelddadige temperament zorgt voor succes in de ring, maar vernietigt langzaam zijn leven erbuiten. Robert De Niro is te zien in de rol van: Jake LaMotta.

The Irishman – 2019

De film laat het verhaal zien van een oude man welke huizen schilderde voor Jimmy Hoffa. De huizen schilderde hij van binnen met het bloed van de tegenstanders van diezelfde Jimmy Hoffa. Robert De Niro is te zien in de rol van: Frank ‘the Irishman' Sheeran.

The Deer Hunter – 1978

De film laat het verhaal zien van het leven in een kleine industriële stad in Pennsylvania. Het leven komt op zijn kop te staan door de oorlog in Vietnam. Robert De Niro is te zien in de rol van: Michael.

Mean Streets – 1973

De film laat het verhaal zien van een kleine gangster. Deze gangster heeft er alles voor over om op te klimmen binnen de lokale maffia. Robert De Niro is te zien in de rol: van Johnny Boy.

The Untouchables – 1987

De film laat het verhaal zien van de meedogenloze gangster Al Capone op het moment van de drooglegging in Chicago. Capone verzameld een groep van keiharde gangster om zich heen en groeit uit tot de baas van de Chicago Outfit. Robert De Niro is te zien in de rol van: Al Capone.

Brazil – 1985

De film laat het verhaal zien van een burocraat in een dystopische maatschappij. Deze groeit uit tot vijand van de staat in zijn achtervolging van de vrouw van zijn dromen. Robert De Niro is te zien in de rol van: Archibald ‘Harry' Tuttle.

Bekijk ook:
Quiz: Welke Marvel films zie je hier?

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.