Netflix
Saved Read later
Deel dit bericht

Crimedocu op Netflix doet stof opwaaien

Netflix heeft een documentaire online gezet die veel tongen heeft losgemaakt. De crimedocu Trust No One: The Hunt for the Crypto King is nu al omstreden. De docu past naadloos tussen andere spraakmakende documentaires. In dit geval staat cryptocurreny centraal.

Spraakmakende documentaires op Netflix

De streamingdienst weet regelmatig spraakmakende docu’s online te zetten. Bij veel kijkers vielen ze monden van verbazing open bij het zien van documentaires zoals The Tinder Swindler en Inventing Anna. Nu heeft Netflix een nieuwe docu online gezet die veel stof doet opwaaien. Trust No One: The Hunt for the Crypto King gaat over de dood van de CEO van een cryptobeurs, genaamd Gerald Cotten.

De documentaire is geregisseerd door Luke Sewel en gaat over de, met mysteries omgeven, dood van de oprichter van een cryptobeurs. Te zien is hoe de opkomst en ondergang van QuadrigaCX verliep, zo heette deze beurs. Er verdween ruim 190 miljoen dollar na de mysterieuze dood van oprichter en eigenaar Gerald Cotten.

Mysterie in Netflix misdaaddocumentaire

Er hangen veel vraagtekens rond de dood van Cotten. In de docu komen veel verschillende theorieën ter sprake. Is zijn dood door hemzelf in scène gezet, zodat hij er met miljoenen van investeerders vandoor kon gaan? Of is hij vermoord, en zijn er mensen met het geld verdwenen? De makers van de docu proberen deze vragen te beantwoorden door het naast elkaar leggen van feiten en het spreken van betrokkenen.

Feit is, dat die 190 miljoen dollar is verdwenen en de moordzaak rond Cotton nooit is opgehelderd. Hoe dan ook; in deze tijdsgeest, waarin cryptocurrency populairder is dan ooit, heeft Netflix weer een absolute hit te pakken. De docu is in de eerste week ruim 45,8 miljoen keer bekeken, maar niet iedereen is het eens met de kwaliteit.

Gemengde reacties over deze nieuwe documentaire

Uiteraard hebben critici, abonnees en journalisten van kranten de nieuwe documentaire op Netflix gekeken, en daar kwamen gemengde reacties uit. “Goede documentaire, als je niet bekend bent met de wereld van crypto, bekijk het dan. Het zou je niet per se af moeten schrikken om te investeren, maar doe je research” zegt een kijker. De New York Times is minder enthousiast en noemt de docu ‘een leegte van inzicht’.

Ready Steady Cut noemt de productie ‘een snelle en vakkundige documentaire’. Verder lopen de ratings op verschillende websites uiteen. We kunnen jullie alleen adviseren om een eigen oordeel te vellen, en de docu zelf te bekijken. We hebben hieronder de trailer van Trust No One: The Hunt for the Crypto king gezet. Laat ons weten wat jullie ervan vonden door een reactie achter te laten op onze website.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.