De 10 beste mind blowing movies ooit! 13
Saved Read later
Deel dit bericht

De 10 beste mind blowing movies ooit!

Hou jij van spannende films die je van de eerste tot de laatste minuut op het puntje van je stoel laten zitten? Films die zo speciaal zijn dat je je afvraagt hoe iemand toch op die geniale ideeën komt. Films die je achterlaten in een waas vol verwondering en ongeloof. Dan is het zeker de moeite waard om deze lijst van 10 beste mind blowing movies ooit eens te checken!

Limitless (2011)

Wat als we onze hersencapaciteit volledig zouden kunnen gebruiken? Welke invloed zou dit hebben op ons en ons leven? Je kan het ontdekken in Limitless. Limitless gaat over een schrijver(Bradley Cooper) met een writersblock die  geen uitweg meer ziet. Hij is ten einde raad tot hij plots een mysterieuze pil aangeboden krijgt die hem toelaat 100 procent van zijn hersencapaciteit te gebruiken. De mysterieuze pil opent een hele nieuwe wereld voor de schrijver, al zijn er ook heel wat gevaren aan verbonden. In Limitless neemt Bradley Cooper je mee in een wereld vol mogelijkheden en gevaren en toont ons dat slimmer zijn niet altijd beter is!

Memento (2000)

Voor de liefde heb je alles over. Dat bewijst deze man met geheugenverlies die er alles aan doet om de moordenaar van zijn vrouw te vinden. Maar hoe zal hij dit voor elkaar brengen met zijn geheugenverlies? Memento is een klassieke mind blowing movie die je écht moet gezien hebben. Het is een spannend en meeslepend verhaal van een man die er alles aandoet om zijn vrouw te wreken, maar niet alles is wat het lijkt.

The butterfly effect (2004)

Een jongeman (Ashton Kutcher) heeft een uitzonderlijke gave: hij kan reizen in de tijd en dit met behulp van een dagboek. Het reizen in de tijd is niet altijd een zegen, want telkens als hij teruggaat merkt hij dat hij dingen veranderd heeft. Iedere wijziging veroorzaakt bovendien ook 20 jaar nieuwe herinneringen die ook hun effect hebben op de jongeman zelf. Krijgt hij het nog allemaal in orde?  The butterfly effect is écht één van de beste mind blowing movies ooit, als je het mij vraagt. Deze film laat je beseffen dat kleine actie, vaak ook grote gevolgen hebben. Dit is een film waarbij je voortdurend je aandacht erbij moet houden, anders ben je echt niet mee in het verhaal.

Bekijk ook:
Waarom kijken we zo graag naar horror?

Shawshunk redemption (1994)

Ben je helemaal fan van gevangenisfilms? Dan moet je Shawshank redemption gewoon écht zien! Shawshank redemption is niet zomaar een gevangenisfilm, maar een mind blowing gevangenisfilm die op vele lijsten als beste film ooit geklasseerd staat. Eens je deze film gezien hebt, zal je wel begrijpen waarom! Shawshank redemption gaat over een man die (volgens eigen beweren onschuldig) levenslang in de Shawshank gevangenis terecht geraakt. In de gevangenis is niet alles wat het lijkt, geweld en corruptie zijn er niet vreemd. Zal het gevangenisleven hem de das omdoen of schijnt er een lichtpunt aan het eind van de tunnel?

Fight club (1999)

Fight club is één van die films die je gewoon moet snappen. Op het eerste zicht gaat het over een hardwerkende kantoormedewerker die gek wordt van de slaapproblemen, hij ontmoet een man waarmee hij een eigen fight club opstart. Maar de film is zoveel meer dan hij lijkt. Gekke wendingen zorgen ervoor dat je de film zult bekijken met volle verbazing, een échte aanrader dus!

Identity (2003)

Tien onbekenden belanden samen in een afgelegen motel in Nevada. Beetje per beetje ontdekken de onbekenden dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze denken. Vreemd… En dan beginnen de moorden. Ze vallen één per één af terwijl ze opzoek gaan naar de dader. De enigste aanwezigen zijn zij, dus het kan niet anders dan dat de moordenaar zich onder hen bevindt. Wie heeft het gedaan en waarom? Identity is een film dat je een kans moet geven. Hij begint wat simpel, maar eens je hem volledig gezien hebt zal je niet kunnen geloven hoe goed die film in elkaar zat. Een leuke afwisseling van mysterie, thriller, spanning, moord en echt zo'n film dat je met een ‘What the f*ck'- gevoel achterlaat.

Shutter Island (2010)

Dit is écht een film die iedereen moet gezien hebben, zeker als je dol bent op mind blowing movies. Shutter Island gaat over een U.S Marshall die samen met zijn partner opzoek gaat naar een moordenares in een instelling voor geesteszieke criminelen. Eens ze daar zijn aangekomen blijkt alles niet over een leien dakje te lopen. De moordenares is spoorloos en het hele zaakje begint te stinken. Wat is er echt aan de hand? Shutter Island is een verbluffende film die echt past in de lijst van beste films ooit.

Bekijk ook:
5 verschrikkelijke feiten over vliegtuigen

Inception (2010)

Een film vanuit hetzelfde jaar als Shutter Island en minstens evengoed is Inception. Deze film is een film die je echt geen seconde uit het oog kunt kunnen verliezen, anders ben je gewoon niet meer mee. Het kan zelfs zijn dat je hem een paar keer moet terugzien voor je hem volledig kunt volgen. De complexiteit van deze film is wat hem zo goed maakt! Alsook het creatieve concept. Inception gaat namelijk over een dief die bedrijfsgeheimen steelt aan de hand van dromen. Uiteindelijk krijgt hij de taak om een idee te planten in de gedachten van een C.E.O. Als je deze film bekijkt zal je werkelijkheid van droom niet meer kunnen onderscheiden, geloof me!

Mr Nobody

In een lijst met stuk voor stuk bijzondere mind blowing films, is dit toch één van de bijzonderste. Voornamelijk als je ook houdt van een beetje romantiek en filosofie. Mr Nobody is een film die je doet nadenken over het leven, en de keuzes die je maakt in je leven. In de film volg je het leven van Nemo (Jared Leto). Je krijgt hem eerst te zien als oude man die terugblikt op zijn leven. Daarna toont hij hoe zijn leven zou geweest zijn als hij bepaalde keuzes zou gemaakt hebben. Je krijgt dus verschillende versies van zijn leven te zien, afhankelijk van de keuze die hij maakt. Welke keuzes zijn de juiste en maken hem het gelukkigste? Dit is geen film die je zomaar ziet, maar een film die je beleeft. Eens je deze film gezien hebt zal je hem niet meer vergeten!

Eternal sunshine of the spotless mind (2004)

Deze film is gewoon té mooi voor woorden. Niet alleen is deze film een goede mind blowing movie, hij is ook nog eens een echte tranentrekker. Deze film moet je dus echt niet bekijken zonder zakdoekjes! Het verhaal gaat over een koppel wiens relatie niet meer zo goed verloopt. En zoals je zelf waarschijnlijk ook al hebt ondervonden kan liefdesverdriet erg pijnlijk zijn. Bestond er maar iets om je gedachten mee te wissen, zodat je nooit meer de pijn van de ander te missen zou moeten voelen. Maar wat als je dan beiden je gedachten laat wissen? Hoe loopt het dan af? Ontdek het in deze ontroerende film!

 

Bekijk ook:

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.