in

De vijf beste Netflix thrillers!

Dit zijn echte aanraders

ogen

Ben jij de romantische comedyfilms helemaal zat met kerst en ben je op zoek naar wat meer spanning? Dan hebben wij een mooi lijstje voor jou samengesteld! Dus gooi al die ‘christmas carrols’ aan de kant en bekijk de 5 beste thrillers op Netflix!

Contratiempo
(ook wel bekend als ‘The Invisible Guest’ (2016)

In de thriller Contratiempo zien we de jonge zakenman Adrián Doria. Doria is op borgtocht vrij, nadat hij beschuldigd werd van de moord op zijn minares Laura Vidal. Op een gegeven moment wordt hij wakker naast zijn overleden minnares. Hij gaat direct tot actie over en huurt een prestigieuze advocaat in om hem te verdedigen. In nogal heftige nacht proberen ze er samen achter te komen wat er precies met haar gebeurd is.

Contratiempo is een Spaanse film, die bij ons niet heel bekend is, maar in eigen land zéér goed werd ontvangen. Zowel door de recensenten als door het publiek kreeg de film lovende kritieken.

IMDB Score: 8,1

Prisoners (2013)

Wie de film Prisoners bekijkt herkent misschien iets van de stijl van de film Blade Runner 2049. De regisseur van deze classic is namelijk ook verantwoordelijk voor deze film. Het verschil met deze film is dat deze film zich niet afspeelt in een futuristische omgeving. We zien namelijk een verlaten camper die waarschijnlijk iets te maken heeft met een vermissing van twee meisjes. De vaders van de meisjes gaan op onderzoek uit om er achter te komen wie de eigenaar van de camper is. Wanneer ze hier achter komen besluiten ze om voor eigen rechter te spelen. De vraag is of dit nou wel de juiste oplossing is.

Bekijk ook:
Top 10 trending films en series op Netflix – Week 16

Naast dat Prisoners een zeer spannende film is, is de cast ook echt de moeite waard. De hoofdrol wordt namelijk vertolkt door Hugh Jackman, speelt ook Jake Gyllenhaal (Spider Man: Far From home) mee. Kortom: deze film is een echte aanrader!

IMDB Score: 8,1

Gone Girl (2014)

Gone Girl gaat over Nick Dunne die op zijn vijfde huwelijksdag vat stelt dat zijn vrouw Amy is verdwenen. Nick komt, terwijl de politie de vermissing aan het onderzoeken is, in een mediastorm terecht. De politie komt er al snel achter dat het leven van Nick niet is wat het lijkt. Zijn leven is gebaseerd op leugens. Hierdoor wordt hij door de politie al snel als hoofdverdachte bestempeld.

Als je de omschrijving van de film leest en de trailer hieronder bekijkt, zal je het concept van vermissing in films waarschijnlijk wel herkennen. Echter deze film is anders, de film krijgt om de haverklap een compleet andere wending en je blijft de hele tijd aan de buis gekluisterd.

Bekijk ook:
Eerste trailer horrorfilm: The Seventh Day

IMDB Score: 8,1

Shutter Island (2010)

Deze film gaat over Edward ‘Teddy’ Daniels (Leonardo DiCaprio). Daniels is een U.S. Marshal die in 1954 op zoek is naar de ontsnapte moordenares Rachel Solando. Ze is ontsnapt uit een instelling voor geesteszieke criminelen. Hij heeft hulp van een andere U.S. Marshal en samen gaan ze op onderzoek uit. Door de bijzondere wendingen blijkt het allemaal heel anders te zitten.

Shutter Island is geregisseerd door de bekende regisseur Martin Scorsese. Dat is een garantie voor een goede productie. Een echte aanrader dus!

IMDB Score: 8,1

The Departed (2006)

De film van nummer twee was een film van Martin Scorsese, maar de nummer één óók! Net als Shutters Island, vertolkt Leonardo DiCaprio ook in deze thriller een hoofdrol. Het verhaal gaat over Colin Sullivan die werkt voor de beruchte misdadiger Frank Costello, een glansrol van Jack Nicholson. Hij krijgt van Frank de taak om te infiltreren in het Bostonse politiekorps. Op hetzelfde moment is undercover-agent Billy Costigan bezig met het infiltreren van de wereld van Costello. Hij probeert met man en macht zijn vertrouwen te winnen. Op een gegeven moment kruisen de wegen van Sullivan en Costigan elkaar, wat zich uit in een zinderen schouwspel.

Bekijk ook:
Top 10 trending films en series op Netflix - Week 10

The Departed is één van de beste films op Netflix en wordt zeer hoog gewaardeerd door filmliefhebbers en critici. Dus gooi je kerstboom aan de kant en ga eens goed zitten voor deze meeslepende thriller!

IMDB Score: 8,5

Bekijk ook:

Geschreven door Inge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Staatssecretaris Snel alsnog voor Kerst onder vuur

Zo komt jouw hond de jaarwisseling door