Epstein deed er alles aan om veroordeling te ontlopen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Epstein deed er alles aan om veroordeling te ontlopen

In dit artikel besteden we aandacht aan Epstein, die geprobeerd heeft tot voor zijn dood pogingen te doen om een veroordeling te ontlopen. Dat deed de voormalige filmproducent door vanuit de gevangenis geld te laten bezorgen aan twee vrouwen.

Verdacht van kindermisbruik

Zijn actie was helemaal in het kader van een poging om niets tegen de FBI te zeggen over zijn aandeel in kindermisbruik. Dit alles zou zich rond half juli hebben voltrokken weet een bron te melden. Epstein zat vast op verdenking van kindermisbruik en werd nog voordat de zaak in behandeling zou gaan dood gevonden in zijn cel. Door dit gebeuren is de zaak tegen de multimiljonair tot een einde gekomen maar de rechter heeft toch besloten om vermeende slachtoffers hun verhaal te laten in de rechtszaal.

Een andere kant van het verhaal is dat er door de dood van Epstein nu vragen en complot theorieën rond cirkelen. Eerder probeerde Epstein al zelfmoord te plegen maar die poging mislukte. Vanaf toen werd hij onder zelfmoordtoezicht gezet. De vraag die nu opkomt is hoe hij dan toch nog zelfmoord zou hebben gepleegd. De autoriteiten in Amerika die een onderzoek naar de zelfdoding van Epstein hebben gestart, geven aan dat zij nog voordat hij zelfmoord zou hebben gepleegd, de zelfmoordtoezicht op hem zouden hebben opgeschort. In het verlengde hiervan komt dan weer naar voren waarom men dat besloten heeft om te doen.

Bekijk ook:
Per 1 april treedt de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening in werking: dit kun je verwachten

Prins Andrew

In ieder geval leeft het bij de aanklagers gemengde gevoelens. Zij hadden gehoopt dat Epstein terecht zou staan voor zijn misdaden en dat hij zijn straf gewoon normaal kon uitzitten. Met zijn overlijden kan dat nu niet meer. Alle ogen zijn natuurlijk gericht hoe het geheel zal uitpakken voor de welbekende hertog Prins Andrew. Zijn betrokkenheid in het misbruik zaak rondom Epstein is zeker ook vermeld door slachtoffers. Niet lang na de dood van Epstein liet Prins Andrew weten dat hij liever en beter het contact moest breken met Epstein nadat hij in 2008 werd veroordeeld wegens kindermisbruik. Daarbij heeft hij meteen aangegeven dat hij nooit getuige is geweest van verdacht gedrag van Epstein.

Juridische strijd

Volgens de Amerikaanse media zal een aantal vrouwen de juridische strijd, ondanks de dood van Epstein, toch voortzetten, niet alleen tegen Epstein maar ook tegen degenen die hand en spandiensten hebben verleend tijdens het gebeuren. Alles wijst erop dat het laatste woord over deze zaak nog niet gezegd is en dat er meer op komst is. De vragen die stapelen zich op en daarop moeten er antwoorden voor gezocht worden. Dit zal zeker geen eenvoudige opgave zijn en het beloofd wel indrukwekkende onthullingen die in principe al in het verleden zo geweest is.

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.