Jeffrey Epstein vermoord?! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Jeffrey Epstein vermoord?!

Zelfmoord of moord? Jeffrey Epstein stierf onder mysterieuze omstandigheden. De autopsie van Jeffrey Epstein komt meer overeen met moord dan zelfmoord volgens patholoog Dr. Michael Baden. Het lichaam van schandelijke geldman en zedendelinquent Jeffrey Epstein, die in augustus dood werd aangetroffen in zijn federale gevangeniscel in Manhattan, vertoonde tekenen van moord ondanks een officiële uitspraak dat hij zelfmoord pleegde volgens patholoog Dr. Michael Baden.

De claim van Dr. Michael Baden, een voormalig medisch onderzoeker in New York City die in een medische carrière van vijf decennia aan spraakmakende zaken heeft gewerkt, zal zeker de vermoedens doen herleven die onmiddellijk na Epstein opdoken. Epstein die in afwachting was van een rechtszaak tegen hem welke betrekking had tot aanklachten over seks met en handel in minderjarige meisjes, werd 10 augustus dood aangetroffen in zijn cel. Baden, die werd ingehuurd door Epstein's broer en de autopsie observeerde, vertelde Fox News dat zijn bevindingen meer in overeenstemming zijn met moord dan met zelfmoord. Hij merkte op dat de 66-jarige Epstein twee fracturen had aan de linker- en rechterkant van zijn strottenhoofd, in het bijzonder het schildkraakbeen of de appel van Adam, evenals een fractuur op het linker hyoid bot boven de appel van Adam, vertelde Baden Fox News.

3 vreemde wonden

‘De drie verwondingen zijn extreem zeldzaam bij een zelfmoord en komen bij moord door wurging echter zeer vaak voor' aldus Dr. Baden. Hoewel de verwondingen niet als sluitend bewijs voor moord kunnen worden gezien zijn ze op zijn minst bijzonder vreemd. Dat Dr. Baden deze woorden in de mond neemt is toch iets om serieus te nemen. Hij werkte onder andere aan de zaken van O.J. Simpson, Predident John F. Kennedy, Martin Luther King, Phil Spector, Aaron Hernandez en vele andere.

‘In de 50 jaar dat ik werkzaam ben heb ik deze verwondingen niet een keer gezien bij een zelfmoord door verhanging' gaf de 85-jarige legende aan. Volgens Dr. Baden die meer dan 20.000 autopsies heeft gedaan zal iemand die 64 kg weegt en een hoofd heeft van 4 kg bij verhanging een druk op de nek ervaren van 60 kg. Als iemand echter zijn handen om de nek van een persoon legt en de persoon door verstikking om het leven brengt kan de druk twee tot drie maal zo groot worden.

Ook het feit dat er bloeduitstortingen in de ogen van Epstein zijn aangetroffen wijst sterk naar moord. Bij moord door verstikking komen deze uitstortingen vaak voor, bij verstikking door verhanging echter een stuk minder vaak. De prominente plekken in de nek nabij de fracturen wijst ook op vuil spel volgens Dr. Baden. Hij voegde er wel aan toe dat zijn onderzoek nog niet afgerond is, hiervoor is nog meer informatie nodig.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

Epstein opgeknoopt gevonden

Aanklagers beweerden dat de eerder veroordeelde zedendelinquent meisjes zo jong als 14 honderden dollars betaalde voor massages voordat hij ze molesteerde in zijn huizen in New York en Palm Beach, Fla., Tussen 2002 en 2005. Hij wachtte op een proces in de federale gevangenis, dus federale agentschappen – vermoedelijk de FBI en het ministerie van Justitie – hadden jurisdictie over het onderzoek naar zijn dood, verklaarde Baden.

Hij zei dat het hem en de familie Epstein onbekend was wat voor werk de FBI mogelijk heeft gedaan en welke resultaten ze zouden kunnen hebben. De ligatuur, of het item dat werd gebruikt om iets strak te binden, zou zijn gemaakt van een laken dat was gedraaid en om de nek van Epstein was gelegd, zei Baden. Bewijs op het stoffen materiaal kan helpen bewijzen of iemand anders betrokken was bij de dood van Epstein. “Wie het ook is, hij heeft overal DNA over de ligatuur,” zei hij. “We hebben die resultaten nog niet,” voegde hij eraan toe, zeggend die resultaten “snel moeten worden gemeld om een idee te geven en de speculatie te verminderen.” New York City medisch onderzoeker Barbara Sampson oordeelde dat Epstein's doodsoorzaak een zelfmoord was door middel van ophanging, of dit klopt is iets waar velen altijd al hun twijfels bij hadden.

Zelfmoord door verhanging

De medische examinator van New York verklaarde dat de dood van Epstein zelfmoord door verhanging was. ‘Dit kan een fout zijn geweest' volgens Dr. Baden. ‘Er is bewijs voor moord, en dat moet onderzocht worden om te zien of het moord is, of toch zelfmoord'. Sampson liet woensdag echter weten achter haar bevindingen te blijven staan.

‘Ons onderzoek concludeerde dat de oorzaak van de dood van Mr. Epstein bleef hangen en de manier van overlijden zelfmoord was. Wij houden vast aan die vastberadenheid' vertelde ze Fox News in een verklaring. We blijven informatie over het medisch onderzoek delen met de familie van Epstein, hun vertegenwoordigers en hun pathologieconsulten voegde ze daar aan toe. Het originele medische onderzoek was volgens haar grondig en compleet. Er zou totaal geen gegronde reden zijn voor een vervolgonderzoek door haar eigen dienst.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Eerder half dood gevonden

Epstein was kort voor zijn ‘zelfmoord of naar nu blijkt misschien toch moord' al een keer gevonden in zijn cel met blauwe plekken in zijn nek. Dit was op 23 juli slechts twee weken voor zijn dood. Na deze vondst plaatste men hem op de ‘suicide watchlist' om hem extra in de gaten te houden en te voorkomen dat hij zelfmoord zou kunnen plegen. Een week later is hij echter al weer van de lijst gehaald en hebben ze hem in een cel met een kamergenoot gestopt aldus Dr. Baden. Een paar dagen later haalde ze de kamer genoot echter weg en kwam Epstein weer alleen te zitten in de cel. Op de dag waarop ze zijn lichaam aantroffen was er een ‘totale ineenstorting' van de procedures volgens Dr. Baden. Als voorbeeld gaf Dr. Baden aan dat: ‘De twee bewakers toevallig net op het moment van de zelfmoord of moord van Epstein in slaap waren gevallen en zo hun rondes (elke 30 minuten) pas na drie uur gemaakt hadden'.

Gevangenis Epstein was onveilig

Er waren beveiligingscamera's die de cellen en de hal in de gaten moesten houden. Toevallig werkte deze niet zowel in de hal als op de cel aldus Dr. Baden.

Mark Epstein, Jeffrey's nabestaande had Dr. Baden ingehuurd om als een onafhankelijk onderzoeker onderzoek te doen omdat de familie geen antwoorden kreeg op vragen. Tevens zouden hij (Mark) en andere mogelijk een risico lopen indien blijkt dat broer Jeffrey vermoord is, dit omdat er misschien iemand is die liever niet heeft dat er informatie naar buiten komt omtrent de mysterieuze dood van Epstein.

Dr. Baden beschrijft de dood van Epstein als ‘onduidelijk', er ontbreken antwoorden. Met 50 jaar ervaring als patholoog geeft Dr. Baden aan dat de zaak Epstein geen typische zaak is. Hij is niet de enige die zijn vragen heeft over de dood van Epstein. Het proces rond Epstein lag gevoelig omdat er veel bekende personen mogelijk in een kwaad daglicht gezet zouden kunnen worden. Enkele mensen waar Epstein een ‘link' mee zou hebben gehad zijn onder andere: Donald Trump(VS), Bill en Hillary Clinton (VS) en Prince Andrew (VK).

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.