in

OMGOMG

Er zitten beestjes in je aardbeien

IEUW!

Dat je je groenten en fruit altijd even moet schoonmaken is over het algemeen wel bekend. Maar wanneer we de gevolgen iets beter in kaart brengen, schrik je er toch wel van. Verschillende mensen op TikTok zijn aan de slag gegaan om mensen hier nog bewuster van te maken. En daarbij hebben ze de lekkerste fruitsoort gebruikt. Aardbeien.

Goed wassen is belangrijk

Hoe belangrijk het is om je fruit en groente goed te wassen wordt wel duidelijk. Op TikTok worden tegenwoordig ook al filmpjes gedeeld hoe je dan goed je groente en fruit moet wassen. Maar de kans dat jij na dit artikel nog zomaar een aardbei in je mond stopt is wel een stuk kleiner geworden.

@thatnatchats

y’all better WASH your strawberries ‼️😳😭 Comment what I should look at next! ✨🔬 #fyp #foryou #science

♬ Don’t Start Now – Dua Lipa

Aardbeien wassen

Zeker nu de zomer voor de deur staat, genieten we met z’n allen van vers fruit en bessen. Onder deze zijn natuurlijk ook aardbeien te vinden. Om je aardbeien echt goed te wassen hou je ze niet onder de kraan. De beestjes en bacteriën die in de poriën van de aardbei zitten komen er namelijk echt niet uit met dat kleine beetje water. De beste manier is om de aardbeien in water te leggen. Maar niet zomaar water. Het beste meng je een beetje zout door dit water en leg je daarna de aardbeien er in.

Hoe lang moet ik mijn aardbeien laten weken?

Er is nog niet echt heel veel onderzoek gedaan naar hoe lang je je aardbeien zou moeten laten weken. De tijden die op dit moment de ronde doen op het internet verschillen enorm. Ergens tussen de vijf minuten en een half uur zijn de tijden die regelmatig voorbij komen. Maar na dat zoute water bad is het natuurlijk wel aan te raden om je aardbeien nog even goed af te spoelen. Je wil natuurlijk wel graag die heerlijke smaak van de aardbeien proeven. Wanneer je dat niet doet is de kans groot dat je een behoorlijk zoute aardbei eet.

@callmekristatorres

WAIT FOR IT… Still trying to think happy thoughts today. #fyp #foryou #strawberrieswithbugs #bugsinstrawberries #rednoseday #got2bhome

♬ original sound – callmekristatorres

Goed je groente en fruit wassen helpt!

De kans is groot dat je al die jaren eigenlijk ook gewoon een lading beestjes hebt opgegeten. Je bent er misschien niet ziek van geworden. Maar dat betekend niet dat je dat in de toekomst ook niet zult worden. Zorg er daarom voor dat je gewoon altijd op een goede manier je groente en fruit wast, zodat jij deze kleine kruipers niet in je mond hoeft te stoppen. Naast de manier met zout zijn er ook mensen die aanraden om azijn te gebruiken. Snuffel rustig eens rond op het internet over hoe jij het beste jouw groente- of fruitsoort kunt schoonmaken!

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.