Dit is de duurste whisky
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is de duurste whisky ter wereld

Whisky, heerlijk om te drinken maar nog beter om in te investeren. Voor een paar honderd euro kun je al een unieke fles kopen. Bewaar hem lang, drink er niet van en hij krijgt vanzelf verzamelwaarde. Maar wil je echt goed geld maken met whisky? Dan redt je het niet met een paar honderd euro. De echte pareltjes worden regelmatig verkocht op veilingen voor ontzettend veel geld

Whisky is geliefd onder investeerders

Waarom? Omdat whisky zoveel meer op kan leveren dan het bedrag dat je er ooit voor hebt neergeteld. Daarnaast is investeren in whisky vrij gemakkelijk. Je kunt de flessen redelijk goedkoop inkopen, en na een flink aantal jaren wachten met een behoorlijke winst doorverkopen. Met bijvoorbeeld vastgoed gaat dit een stuk moeilijker. Alleen al omdat de inkoop van vastgoed een stuk duurder ligt dan dat van een fles drank. Daardoor valt er in theorie minder winst te maken op een huis dan op een fles whisky. 

Wat is de duurste whisky ter wereld?

De duurste whisky ter wereld is de Macallan 1926. In een veilinghuis in Londen is hier eind vorig jaar een astronomisch bedrag van 1,7 miljoen euro neergelegd door de koper. De Macallan 1926 wordt door de grootste whiskykenners gezien als de Rolls-Royce onder de whisky’s. De Macallan 1926 is een productie met een kleine oplage, wat de prijs ook zeker ten goede komt. Deze whisky werd gestookt in 1926 en heeft vervolgens zestig jaar in vaten gezeten om te rijpen. In 1986 is de whisky gebotteld. 

Bekijk ook:
Goedkoper boodschappen doen: deze 5 sites helpen besparen

Dit is de duurste whisky ter wereld 16

Andere veilingen

In 2018 werd er ook al een fles uit hetzelfde vat geveild. En ook die fles ging voor een astronomisch bedrag over de toonbank. Maar liefst 1,3 miljoen kon de winnaar van de veiling aftikken voor deze fles. Echter ging het veilinghuis er bij de veiling helemaal niet van uit dat deze fles zoveel geld op zou leveren. Sterker nog, het veilinghuis schatte de waarde van de fles tussen de 400.000 en 500.000 euro.

Meer dure whisky

Naast de duurste whisky ter wereld, de Macallan 1926, zijn er nog meer whisky’s die voor astronomische bedragen onder de hamer gingen. Vier van de flessen in de top 10 zijn allemaal afkomstig uit de distilleerderij van Macallan. En zijn allemaal de 1926 variant. Maar er is meer dan alleen deze flessen.

Dit is de duurste whisky ter wereld 17

Japanse whisky

Misschien volledig onverwacht, maar ook in Japan wordt whisky gemaakt. De Yamazaki 50Y is misschien niet de duurste whisky ter wereld. Maar met recht kan Yamazaki zeggen dat ze de duurste Japanse en Aziatische whisky op de markt hebben gebracht. De fles werd laatst verkocht op een veiling voor €265.000.

Bekijk ook:
Nul alcohol, volle smaak: een dubbele ervaring met Heineken en Liefmans 0.0.

Macallan duurste whiskymerk ooit

Het lijkt erop dat Macallan het duurste whiskymerk ooit is en dat voorlopig ook nog wel even blijft. De gigantische bedragen die liefhebbers voor de whisky’s van de Schotse distilleerderij neertellen is werkelijk weerzinwekkend. The Macallan 64 Years Old in Lalique & The Macallan “M”, staan ook in de top tien met whisky’s. 

Meer zoals dit? Lees dan ook:

Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.