in

Duurste modelauto ter wereld!

De Lamborghini Aventador Gold

rolls royce miniatuur
© Rolls-Royce

Rolls Royce heeft een bijzondere miniatuur op de markt gebracht. Het is een schaalmodel van de ultra-luxe SUV met de naam Cullinan. Het heeft de medewerkers bijna net zo lang geduurd om de miniatuur te bouwen, als het heeft gekost om het echte model te bouwen. Wellicht is dat ook waar de prijs vandaan komt, hij kost namelijk rond de 15.000 euro.

Rolls Royce miniatuur

De miniatuur versie is gebouwd op een schaal van 1:8. Hij is meer dan 26 centimeter lang, 10 centimeter breed en 9 centimeter hoog. De miniatuur Rolls Royce wordt ook geleverd met een bijna één meter lange glazen vitrine. Het heeft ongeveer 450 uur geduurd om de levensechte replica te maken, hij is namelijk opgebouwd uit meer dan 100 afzonderlijke onderdelen.

Interieur Rolls Royce miniatuur

Er is ontzettend veel werk in het maken van de replica gegaan. Zo kun je bijvoorbeeld de koplampen en achterlichten van de miniatuur Rolls Royce aanzetten met een afstandsbediening, en lichten de dorpels op wanneer de deuren open gaan. Ook is er niet bezuinigd als het om het interieur gaat. De auto is afgewerkt met houten details, kenmerkende paraplu’s van Rolls Royce, en het interieur is gemaakt van geborduurd leer. Het is ook mogelijk om de auto naar specifieke wensen te laten bouwen, maar dan kruipt de prijs al snel naar de 30.000 euro.

Lees ook:
Man verkoopt per ongeluk BMW voor één euro

Duurste modelauto ooit

De Rolls Royce miniatuur is niet het duurste modelauto ooit, daarmee spant de Lamborghini Aventador Gold de kroon. De Lamborghini is gemaakt op een schaal van 1:8. Ook hier is er weer ontzettend veel werk gegaan in de details, maar dat is niet het enige wat deze miniatuur zo duur maakt. De Lamborghini Aventador Gold is verpakt in echt goud. De echte Lamborghini Aventador kost ongeveer 400.000 euro, maar de mini versie hiervan kost een kleine 7,5 miljoen euro. Hiermee is het de duurste modelauto ter wereld.

Bron: http://www.autoblog.com/

Bekijk ook:

Een Reactie

Plaats een reactie
  1. Schaal 1:8 en 26 cm lang, 10 cm breed en 9 cm hoog?? Dan is de echte Cullinan 8×26 cm=2,08 m lang, 8×10=80 cm breed en 8×9=72 cm hoog. Jullie halen centimeters en inches doorelkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Poppenbedjes voor je kat

Staatssecretaris roept op om morgen naar de horeca te gaan