rolls royce miniatuur
© Rolls-Royce
Saved Read later
Deel dit bericht

Duurste modelauto ter wereld!

Rolls Royce heeft een bijzondere miniatuur op de markt gebracht. Het is een schaalmodel van de ultra-luxe SUV met de naam Cullinan. Het heeft de medewerkers bijna net zo lang geduurd om de miniatuur te bouwen, als het heeft gekost om het echte model te bouwen. Wellicht is dat ook waar de prijs vandaan komt, hij kost namelijk rond de 15.000 euro.

Rolls Royce miniatuur

De miniatuur versie is gebouwd op een schaal van 1:8. Hij is meer dan 26 centimeter lang, 10 centimeter breed en 9 centimeter hoog. De miniatuur Rolls Royce wordt ook geleverd met een bijna één meter lange glazen vitrine. Het heeft ongeveer 450 uur geduurd om de levensechte replica te maken, hij is namelijk opgebouwd uit meer dan 100 afzonderlijke onderdelen.

Interieur Rolls Royce miniatuur

Er is ontzettend veel werk in het maken van de replica gegaan. Zo kun je bijvoorbeeld de koplampen en achterlichten van de miniatuur Rolls Royce aanzetten met een afstandsbediening, en lichten de dorpels op wanneer de deuren open gaan. Ook is er niet bezuinigd als het om het interieur gaat. De auto is afgewerkt met houten details, kenmerkende paraplu's van Rolls Royce, en het interieur is gemaakt van geborduurd leer. Het is ook mogelijk om de auto naar specifieke wensen te laten bouwen, maar dan kruipt de prijs al snel naar de 30.000 euro.

Bekijk ook:
Occasion op afbetaling kopen: De beste tips en adviezen

Duurste modelauto ooit

De Rolls Royce miniatuur is niet het duurste modelauto ooit, daarmee spant de Lamborghini Aventador Gold de kroon. De Lamborghini is gemaakt op een schaal van 1:8. Ook hier is er weer ontzettend veel werk gegaan in de details, maar dat is niet het enige wat deze miniatuur zo duur maakt. De Lamborghini Aventador Gold is verpakt in echt goud. De echte Lamborghini Aventador kost ongeveer 400.000 euro, maar de mini versie hiervan kost een kleine 7,5 miljoen euro. Hiermee is het de duurste modelauto ter wereld.

Duurste modelauto ter wereld! 13

Bron: http://www.autoblog.com/

Bekijk ook:

Avatar foto
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

One Comment

  1. Avatar fotoNico Reply

    Schaal 1:8 en 26 cm lang, 10 cm breed en 9 cm hoog?? Dan is de echte Cullinan 8×26 cm=2,08 m lang, 8×10=80 cm breed en 8×9=72 cm hoog. Jullie halen centimeters en inches doorelkaar.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.