Saved Read later
Deel dit bericht

Harry Potter boeken en films

Wie zowel de boeken heeft gelezen als de films heeft gezien weet dat er verschillen zijn tussen de Harry Potter boeken en films. In sommige gevallen kan ik ook niet helemaal begrijpen waarom ze bepaalde keuzes hebben gemaakt. Waarom zit Peeves the Poltergeist niet in de films? Waarom zien we Winky de elf niet? En in het 5e jaar zien we in de film dat Cho Chang Dumbledore’s Army verraad aan professor Umbridge, maar in de boeken is dat een vriendin van haar.

En zo zijn er nog tientallen voorbeelden op te noemen. In dit artikel pakken we vijf verschillen, maar voel je vrij om andere opvallende verschillen in de comments te benoemen. Ik ben erg benieuwd welke jij nog meer bent tegengekomen.

Ben jij een échte Harry Potter fan? Doe de Harry Potter quiz!

Verschillen tussen de Harry Potter boeken en films

Het is haast onmogelijk om alle details te laten zien als je een boek gaat verfilmen. Dat is zonde, maar begrijpelijk. Wat de meeste onder ons echter niet begrijpen is waarom details veranderen. Kijk naar de commotie die online ontstaat bij Harry Potter, maar ook bij Game of Thrones. Dit zijn 5 opvallende verschillen tussen de Harry Potter boeken en films

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 leukste bordspellen aller tijden

Is het nou Neville of Dobby?

Tijdens het Triwizard Tournament zien we dat Harry Gilly Weed gebruikt om onder water te kunnen ademen. In de film zien we dat Neville hem dit gaf en onbewust werd beïnvloed door Barty Crouch JR. In de boeken was het toch echt Dobby die hem de Gilly Weed op het laatste moment gaf.

Waar is Peeves?

Peeves is een plaaggeest die al jaren rondspookt op de tovernaarsschool. In The Battle of Hogwarts helpt hij ook nog bij het gevecht tegen de Death Eaters. In het boek maakt hij ook regelmatig het leven van de studenten zuur, maar een scène in de film heeft die nooit gehaald. Hoewel er wel beelden van zijn gemaakt.

Verschillen tussen de harry potter boeken en films

Waarom is Sirius Black een Animagus?

In de films hebben we Sirius Black regelmatig zien veranderen in een hond, maar waarom eigenlijk? Het verhaal daarachter wordt niet duidelijk in de films. Remus Lupin, Peter Pettigrew, Sirius Black en James Potter waren de beste vrienden op school. Ze noemde zichzelf ook de Marauders, vandaar ook de Marauders Map. Maar Lupin lijdt aan lycanthropy, waardoor hij met volle maan in een weerwolf verandert. Zijn vrienden, waaronder Sirius Black, hadden zichzelf illegaal aangeleerd om te veranderen in een dier, zodat ze Lupin konden ondersteunen als hij een weerwolf was. En één keer raden waar ze dat deden, in het Krijsende Krot.

Bekijk ook:
De veelgemaakte fouten bij het kiezen van kerstlampjes en verlichting

Winky

Winky speelt een belangrijke rol in de boeken. We lezen voor het eerst over Winky tijdens The Triward Tournament. De huiself hoort bij de familie van Barty Crouch, die hem later dumpt vanwege valse beschuldigen over het oproepen van het duistere teken. Uit wanhoop zet Winky het op het zuipen en gaat ze tegen haar zin werken in de keuken van Hogwarts.

Zwerkbal

In de boeken krijgen we de hele ervaring van Zwerkbal veel meer mee. De spanning om de wedstrijden heen en de wedstrijd zelf wordt zeer gedetailleerd verteld. We zien hoe gedreven Plank is en alles op alles wil zetten om tijdens zijn laatste jaar eindelijk de Zwerkbal Cup te winnen.

Harry Potter Films en Boeken verschillen

Deel dit bericht
Read later

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.