Hevige bosbranden in Italië: brandweer rukt zeker 800 keer uit 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Hevige bosbranden in Italië: brandweer rukt zeker 800 keer uit

In Italië werkt onverstoord verder om de branden te blussen. Deze woeden vooral in het zuiden van Italië. In de afgelopen 24 uur moest de brandweer al achthonderd keer uitrukken.

De brandweer moest ruim 250 keer in actie komen op het eiland Sicilië. Bij de oostelijke kust stad Catania was het heel onrustig en moest er vaak geblust worden. Er ging een hele badplaats in vlammen op. De luchthaven van Catania werd tijdelijk gesloten. Ook moesten een aantal mensen hun woning verlaten omdat het vuur hun woningen bedreigden. Er zijn ongeveer 150 mensen ingesloten geraakt in het plaatsje door vlammen. Zij konden met een politieboot in veiligheid worden gebracht.

Palermo 

Rond Palermo braken ook branden uit. Het regende er as. Ook woeden er bosbranden in de zuidelijke plaatsen: Puglia, Calabria, Campania en verderop werd de regio Lazio bedreigd. Rome is daar één van de beroemde steden. Op het eiland Sardinië waren al overal branden en dit eiland is dan ook flink getroffen.

Bekijk ook:
Google Nest Protect V2 review

Branden ontstaan door menselijk handelen

Men zegt dat 96 procent van de bosbranden die nu in Italië woeden door menselijk handelen zijn ontstaan. Slechts 4 procent is door de natuur zelf ontstaan. De branden ontstaan per ongeluk omdat mensen niet goed opletten en gevaarlijke dingen doen zonder erbij stil te staan wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. Het weggooien van een brandende peuk of het verbranden van een stuk van een eigen landgoed. Sommige branden zijn expres aangestoken om het land schoon te maken. Men denkt er niet aan dat als de wind niet goed staat of de branden niet goed doven, er bosbranden kunnen ontstaan.

Bosbranden zijn moeilijk in te dammen

Veel bosbranden zijn aangestoken en ze zijn moeilijk in te dammen. De noodcentrale van het Italiaanse persbureau stelt dat ook pyromanen zonder persoonlijk voordeel branden ontsteken omdat ze willen zien hoe het vuur zich uitbreidt. Het is in Italië op het moment rond de 40 graden. De hittegolf zal nog de hele week duren. Er zijn behalve helikopters ook blusvliegtuigen ingezet. De watervliegtuigen kunnen ruim 6000 liter water vervoeren en worden binnen 30 seconden op zee volgetankt. Zo hoopt men het vuur te bedwingen en uiteindelijk uit te doven.

Bekijk ook:
Vreselijke bosbranden teisteren Turkije

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.