Hoe kattenpisgeur verwijderen?
Saved Read later
Deel dit bericht

Kattenpisgeur, hoe krijg je dat er weer uit?

Het is waarschijnlijk één van de smerigste geuren die we kennen: kattenpislucht. Niet alleen is deze geur hartstikke lastig te verwijderen, de geur zal je kat (en misschien zelfs andere katten) ook nog eens aanmoedigen om vaker op een bepaalde plek te plassen of sproeien. Als je te lang wacht met kattenpis geur verwijderen kan het dus een zeer hardnekkig probleem worden!

Waarom plast mijn kat in huis?

Als je de oorzaak niet aanpakt, dan zal je kat in huis blijven plassen en blijf je bezig met schoonmaken. Het is dus belangrijk om erachter te komen wáárom je kat in huis plast. Is de kattenbak bijvoorbeeld wel goed schoon? Katten zijn van nature schone beesten. Als de kattenbak vies is zullen ze op zoek gaan naar een andere plek om hun behoefte te doen.

Is de kattenbak niet het probleem en blijft je kat binnen plassen? Da is het tijd om bij de dierenarts langs te gaan. Je kat kan namelijk last hebben van blaasgruis of blaasontsteking. Deze aandoeningen komen erg vaak voor bij katten.

Als dit ook niet de oorzaak is dan kan het gedrag nog veroorzaakt worden door stress. Indien er factoren zijn die je kat van streek maken zal je moeten proberen deze factoren te minimaliseren. Als je echt niets kunt vinden dan kan je erover denken om een kattengedragstherapeut in te schakelen.

Bekijk ook:
10 leuke weetjes over katten

Hoe krijg ik het weer schoon?

Er zijn verschillende middeltjes om kattenpislucht mee te verwijderen. Test het middel eerst op een onopvallende plek om te voorkomen dat je straks een grote ‘schoonmaakvlek’ in je tapijt of op de bank hebt zitten.

Schoonmaaksoda is misschien nog wel het meest milieuvriendelijke middel om kattenpis mee op te ruimen. Strooi wat schoonmaaksoda op de bevuilde plek en laat het minimaal een nacht intrekken. Zuig vervolgens de soda op met de stofzuiger en je zult zien dat de geur is verdwenen. Een sopje maken met schoonmaaksoda werkt ook. Gebruik dan een spons om de plek mee af te nemen.

Is de geur zo sterk dat schoonmaaksoda niet werkt? Dan kun je Biotex Groen proberen om de kattenpislucht mee te verwijderen. Wrijf de vloerbedekking of de bank in met een sopje van Biotex Groen en dek het af met bijvoorbeeld een stuk plastic. Zo kunnen de enzymen goed hun werk doen en is de geur sneller verwijderd. Laat het sopje een aantal uren inwerken alvorens de plek droog te deppen met een handdoek.

Na het schoonmaken

Zorg er na het schoonmaken voor dat je kat niet meteen bij de schoongemaakte plek kan komen. Leg er bijvoorbeeld iets overheen of doe de deur dicht zodat hij niet in de betreffende ruimte kan komen. Zo wordt de plek onaantrekkelijker voor je kat, en kan hij aangeleerd gedrag niet voortzetten.

Bekijk ook:
10 Prachtige kattenrassen

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.