in

Asscher wil premier worden

Lodewijk Asscher wil premier worden van Nederland. Hij zou graag Mark Rutte willen opvolgen en ons land gaan besturen. Dit gaf de 45-jarige Amsterdammer aan in een interview met het Algemeen Dagblad. De krant publiceerde vandaag een interview met de lijsttrekker van de Partij van de Arbeid.

Zwemles

De Amsterdammer heeft een bijzondere nieuwe hobby. In de afgelopen maanden is Asscher twee keer per week terug te vinden in een van de zwembaden die Amsterdam rijk is. Hij trekt hier een flink aantal baantjes en krijgt zelfs zwemles om zijn technieken te verbeteren. Maar de echte reden voor deze hobby is het ontvluchten van het werk. Even geen telefoon waardoor je afgeleid kunt worden, even rustig aan en op jezelf zijn.

Partijcongres van de PvdA

Morgen, zaterdag, is het partijcongres van de Partij van de Arbeid. En Lodewijk Asscher is alvast begonnen aan zijn strijd. Een strijd tegen een herverkiezing voor een lijsttrekker en potentiële premier. Dankzij het artikel in het Algemeen Dagblad laat hij doorschemeren dat hij er klaar voor is en het land graag zou willen besturen.

Bekijk ook:
Rutte over vakantie koning: 'verkeerde inschatting'

Geen BV maar gewoon een maatschappij

Daarnaast laat Asscher doorschemeren dat het tijd is om anders naar Nederland te gaan kijken voor de politiek. Nederland wordt, in zijn ogen, nu vooral gezien als een besloten vennootschap. De BV Nederland zou als een land moeten worden bestuurd en niet als een bedrijf, dat is waar de Amsterdammer zich met name voor in wil gaan zetten.

Een Reactie

Plaats een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.