10 Prachtige kattenrassen 10
Saved Read later
Share

10 Prachtige kattenrassen

Naast de normale huiskat bestaan talloze kattenrassen, de een nog exotischer dan de ander. Dit zijn 10 prachtige kattenrassen met unieke eigenschappen en ontdek hoe bijzonder ze zijn. 

1. Maine coon

De Maine coon is een forse huiskat met een lange dikke vacht. Ze komen in allerlei vachtkleuren. Ze hebben een rustig en nieuwsgierig karakter. Je zult ze niet snel op straat betrappen in gevecht met de kat van de buren. Het is wel belangrijk dat je de vacht goed onderhoudt, anders ontstaan knopen die er op den duur uitgeknipt moeten worden.

10 Prachtige kattenrassen 11

2. Blauwe rus

Blauwe russen zijn intelligente en sierlijke katten. Dit ras zorgt over het algemeen voor minder allergische reacties. De ogen zijn altijd groen van kleur. Meen je een blauwe rus te zien met gele ogen? Dan is het waarschijnlijk een chartreux of een blauwe rus kitten. Meestal hecht een blauwe rus zich aan één baasje. Dus als je met een huishouden van twee personen twee blauwe russen in huis neemt, kiezen ze ieder een favoriet persoon. Dat laatste geldt voor meerdere kattenrassen.

10 Prachtige kattenrassen 12

3. Abessijn

Een van de de oudste kattenrassen.

10 Prachtige kattenrassen 13

4. Singapura

Dit is een van de kleinste gedomesticeerde kattenrassen ter wereld.

10 Prachtige kattenrassen 14

5. Heilige birmaan

De heilige birmaan heeft een zachtaardig karakter en de zachtste vacht in dit lijstje. Ze zijn niet zo groot als de maine coon, maar de vacht neemt wel veel volume in beslag. Verwar de heilige birmaan niet met de ragdoll.

10 Prachtige kattenrassen 15

6. Nebelung

Een blauwe rus met halflang haar is de beste omschrijving voor het uiterlijk van de Nebelung. Kun je niet kiezen tussen een maine coon en een blauwe rus, dan is dit de uitkomst.

10 Prachtige kattenrassen 16

7. Bengaal

De bengaalse kat moet in een huis wonen waar geleefd mag worden en waar ruimte is. Als ze zich vervelen halen ze je hele huis overhoop. Het is dus belangrijk dat er genoeg met ze gespeeld wordt. Het is een kattenras dat prima met kinderen overweg kan.

10 Prachtige kattenrassen 17

8. Ragdoll

De ragdoll verslapt helemaals als je hem optilt. Vandaar ook de naam.

10 Prachtige kattenrassen 18

9. Turkse van

Dit kattenras zwemt graag. Een van de zeldzaamste kattenrassen.

10 Prachtige kattenrassen 19

10. Langharige pers

Dit kattenras heeft helaas een verhoogd risico op verschillende aandoeningen wegens de vorm van zijn kop. Het wordt dan ook afgeraden om een pers aan te schaffen.

10 Prachtige kattenrassen 20

Waar let je op bij de aanschaf van een raskat?

De meeste soorten raskatten hebben risico op erfelijke aandoeningen. Een raskat kan daarom duurder uitvallen dan de gewone huiskat. Houd dus rekening met de kosten van een dierenarts en de aanschaf van speciaal voedsel. Sommige kattenrassen zijn actiever dan de normale huiskat en hebben daardoor extra ruimte en aandacht nodig.

Share
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.