Saved Read later
Deel dit bericht

Verbergt China coronadoden?

Steeds meer mensen vragen zich af of China wat te verbergen heeft. Niet heel vreemd gezien het feit dat de overheid er tijdens de SARS uitbraak van alles onder het vloerkleed schoof. Sinds de uitbraak van het COVID-19 virus zijn er wereldwijd ruim 100.000 mensen aan overleden. In Italië intussen 18.000+ en in China slechts 3.000+ volgens de officiële cijfers.

De autoriteiten in Beijing kwamen wel met andere cijfers over de brug. Sinds de uitbraak van het virus zijn er meer dan 21 miljoen telefoon abonnementen gesloten en ook nog eens 840.000 landlijnen. Volgens sommige mensen zouden deze wel eens van overleden corona slachtoffers kunnen zijn.

Volgens Tang Jingyuan een in de Verenigde staten werkzaam China commentator is de digitalisatie van de Chinese maatschappij erg hoog. “Mensen kunnen niet leven zonder telefoon. De telefoon is nodig voor overheidszaken, het kopen van treinkaartjes, je boodschappen. Ook voor je pensioen, alles gebeurt in China met je mobieltje.”

Een telefoon is zelfs verplicht vanuit de overheid, dit om een gezondheidscode te genereren. Alleen met een groene code kunnen mensen hun huis momenteel uit. “Het is onmogelijk voor een persoon om de telefoon de deur uit te doen.”

Regels per 1 december

Op 1 december heeft de regering in China een gezichtsscan verplicht gemaakt om te registreren wie de eigenaar van een telefoon is. Mensen moeten hun bankgegevens en sociale zekerheid gegevens koppelen zodat de app de SIM kaart kan checken. Een databank koppelt zo een telefoon aan een persoon.

Mensen zijn verplicht om een app te downloaden en hun gezondheidsinformatie te registreren. Een QR-code geeft vervolgens 3 kleurcodes uit. Rood voor mensen die een besmettelijke ziekte hebben. Geel voor een mogelijke besmetting en groen voor geen kenmerk van besmetting. Dit zou volgens de autoriteit helpen de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan.

Dus hoe zit het met de 21 miljoen verdwenen telefoons?

In maart gaf de regering cijfers vrij met betrekking tot het telefoon gebruik. Vergelijk je die met de cijfers van voor de COVID-19 uitbraak zie je een enorme daling. Hoewel de vaste lijnen misschien door de lockdown te verklaren zijn (bedrijven die dicht zijn) is er geen simpele verklaring te vinden voor de daling van de mobile telefoons.

China Telecom verloor 5,6 miljoen gebruikers in februari en Unicom verloor er 1,1 miljoen dit zijn grote spelers op de Chinese telecommarkt. Een reden zou kunnen zijn dat migranten twee telefoons hebben voor het werk en privé en dat die massaal hun werk telefoon stop hebben gezet. Een verklaring die gezien het hoge aantal telefoons toch niet echt water dicht is.

Volgens Tang is het momenteel nog niet volledig duidelijk wat er is gebeurt met al de gebruikers van de mobile telefoons. Een deel zou migrant kunnen zijn maar als slechts 10% van de gebruikers aan het COVID-19 virus overleden zou zijn dan hebben we het toch nog over meer dan 2 miljoen doden. Iets wat veel meer is dan de officiële 3.318.

Met officieel slechts 3.318 doden is het op zijn minst vreemd dat er vanuit China berichten komen van vrachtwagen ladingen met urnen voor mortuaria. Het Hankou mortuarium in Wuhan kreeg op een dag 2500 urnen geleverd zie foto hieronder. De kans dat er dus weer van alles onder het tapijt beland bij Xi Jinping is vrij groot.

Bekijk ook:

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.