franse buldog

Eerste waarschuwing gegeven voor fokken buldog

0 Shares

Sinds maart 2019 is het verboden om honden zoals de Engelse en Franse buldog te fokken. De neuzen zijn te kort en plat waardoor ze vaak gezondheidsproblemen krijgen. Het overtreden van deze regel kan leiden tot een flinke boete.

Waarschuwing en boete

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft nu ook voor de eerste keer een waarschuwing gegeven aan een fokker. Deze bleek toch nog een kortsnuitig ras te fokken. Wanneer de fokker bij een tweede inspectie nog steeds kortnsuitige honden fokt, kan hij een boete van 1500 euro verwachten. Mocht hij bij een volgende inspectie dan nogmaals zich niet aan de wet houden, dan komt daar nog 1500 per hond bovenop.

Er moet een nieuw ras komen

Stichting Dier&Recht probeert al een tijdje te strijden tegen het fokken van deze rassen, maar tot op heden werd er niet echt gehandhaafd op het verbod. Zij hebben toen het verzoek ingediend bij de NVWA om dit wel te gaan doen. Naar aanleiding daarvan is ook de eerste waarschuwing uitgedeeld. Stichting Dier&Recht is aan het kijken naar de mogelijkheden om een alternatief hondenras te fokken. Dit ras zou op de buldog lijken, maar een langere neus hebben en gezond zijn. Of dit een succes gaat worden is nog maar de vraag, kortsnuitige honden zijn juist populair vanwege de korte neus.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.